Eag t55400 droger

Basta

  • #1
Ik heb een AEG droger type T55400 Typ 91a aa a 01 a
PNC 91601201000 s.no 43655841
4 jaar in gebruik. nu word alleen bij 20 en 30 minuten de droger warm, bij al de andere programma's blijft de trommel draaien en op een gegeven moment brand het lampje einde en blijft hij piepen. Het warmte element is nagekeken en blijkt het wel te doen. Zou dit een electrische storing zijn en is dit op te lossen.
 

Ronald18

  • #2
Kun je iets duidelijker zijn.Is het probleem dat de trommel blijft draaien of het probleem dat die bij verschillende programma's niet warm wordt ?
 

Basta

  • #3
Hoi Ronald,
als ik de droger instel op bijv intensief, begint en blijft de trommel draaien in eerste instantie wordt hij wel warm, maar na een kwartier warmt hij niet meer en geeft aan einde programma en blijft constant piepen en zitten 2 korte programma's op 20 en 40 minuten drogen, dat zijn de enige programma's die wel altijd werken .
Echter heel af en toe als de droger een aantal dagen niet is aangeweest wil hij toch nog wel eens een programma goed drogen, maar dat is meer toeval denk ik.
 

Koeze

  • #4
Haal de bovenkant er eens af en kijk of daar een messing borsteltje loopt over een (geïsoleerde) band om de trommel. Hiermee wordt de vochtigeid gemeten. Maak de band goed schoon, ruw deze evt een beetje op met schuurpapier K800 oid.
Als er een koolborsteltje aan de achterkant tegen de trommel of de as zit moet deze ook nagekeken worden. Deze zijn naar mijn weten zeer belangrijk voor de electronische controle van de natheid van de was.
Tevens helpt het de "schoepen" in de trommel eens goed schoon te maken met een goede ontvetter.

Erik Jan
 

Ronald18

  • #5
Idd lijkt me dit ook wel een meetfout van voelers cq sensoren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu