Electrolux condensdroger

Mark1980

  • #1
Hoi,
Heb een electrolux condensdroger EDC 66150 PNC 916096161 die naar een paar min. draaien stopt en dan gaat het start pauze lichtje rood branden in plaats van groen tijdens het draaien weet iemand wat het kan zijn.

Gr Mark.
 

Mark1980

  • #2
Niemand een idee.
 

Ronald18

  • #3
Misschien........ wordt die warm? schoonmaakbeurt misschien? Kijk eens of de condensor niet vol met stof zit.Ken je zo in een bak warm water schoonmaken of met lucht uitblazen.
Lijkt erop dat iets de normale werking van het apparaat tegengaat.
Stof is een veel voorkomend probleem.
 

Mark1980

  • #4
Ja hij wordt ook warm hij doet alles maar ikheb het deksel eraf gehad en als ik hem aan zet draait hij naar recht na eeen tijdje stopt hij en denk je dat hij naar links gaat draaien maar dat doet hij ook niet en draait weer naar rechts dus draait naar rechts en stopt draait weer naar rechts stopt en draait weer naar rechts en dan stopt hij en piept hij 3 keer en gaat het lampje van de strart pauze rood knipperen.
 

Ronald18

  • #5
Probeer de connectors op de stuur unit eraf en erop te zetten. Misschien zitten er slechte contacten tussen of meet het relais door wat voor het omdraaien van de motorrichting zorgt.
Check gelijk even de condensator of die nog goed werkt.
Kijk eens op:
Miele droger draait alleen rechtsom
 

Mark1980

  • #6
Hoi,
Hoe zien die connectors eruit.

Gr Mark.
 

Ronald18

  • #7
Dat zijn platte stekkers op de prinplaat ofwel de unit aangesloten waar draden uitkomen.Die zitten tijdenlang op dezelfde plek en de contacten dus ook.Door condensvorming kunnen contacten slechter worden of wat gaan oxideren waardoor de kans is dat ze slecht of geen contact meer maken.Als de trommel de andere kant op moet draaien hoor je dan een tik geluid van een relais die geschakeld wordt ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu