Steenwol bevestigen

Pietjepuk11

  • #1
Waarmee en hoe bevestigd men steenwol aan houten planken van een schuin dak. Kan dat niet direct op de plank geniet of moet dat met spijkers op een evt spaanplaat aan de balken bevestigd met de ruimte tussen dak en spaanplaat vrijgehouden?
 

Fiesiekus

  • #2
Vroeger gebruikte ik daar een speciaal soort blik voor: leek op de bodem van een conservenblik en een gat in het midden voor de lange schroef.

Maar tegenwoordig zie je nogal eens (blauwe) plastic doppen die op de RVS strippen worden geduwd met de steenwol ertussen.

Misschien moet je eens op een bouwplaats vragen of en wat ze wat gebruiken
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je isolatiemateriaal vastniet, is het op die plek z'n isolatiewaarde kwijt.

Als je het materiaal tussen de gordingen aanbrengt, kan je ook rachels gebruiken waarachter het isolatiemateriaal gezet wordt, dan heb je geen bevestiging nodig. Meestal wordt het afgewerkt met gipsplaten, dus heb je die rachels toch nodig.
 

Millew

  • #4
Je kan ook (zelfklevende) plakpennen gebruiken. Deze zijn in diverse lengten verkrijgbaar, inclusief passende kunststof klemringen.
 

Michiel_H

  • #5
Ik begrijp dat je een schuin dak van binnenuit wilt isoleren? Dan klem je de isolatie gewoon tussen de gordingen, balken of wat er ook zit.. Dan een dampdichte laag er overheen en daarna afwerken met bijvoorbeeld gipsplaat.
Die blauwe doppen zoals genoemd zijn alleen van toepassing bij spouwisolatie met een metselwerk buitenblad.
 

Oostindie

  • #6
Normaal gesproken , neem je ten eerst GEEN steen wol om je dak mee te isoleren maar ******. , meet de hoogte van je balken op Stel 20 cm , neem dan **** van 18 cm , heeft ook een goede Kw waarde, het verschil met klemfilts is , dat het uit zicht zelf tussen de balken blijf klemmen, je snijt het gewoon 1 cm breder dan de tussen maat van je balken. als je die klus geklaart hebt , neem je een P.E folie , is een blauwe folie die je met nieten kunt vast maken aan je balken , denk wel dat je de naden 15 cm laat overlapen, en met een daarvoor bestemt plakband goed afplakt, en neem je een primur kit om je randen waar de folie tegen de muur komt af te kitten , ( bij montage folie mag die 20 cm oversteken) maar hou wel rekening ermee dat je ook de kabels die door het folie komen goed afplakt, als je van plan bent het dak verder af tewerken met gipsplaat hou dan wel al rekening ermee of je spots gaat in bouwen , in verband met de folie. maar dar is een ander verhaal , als je mee moet weten hoor ik het wel en zal waar ik kan je helpen

groetjes
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Je bedoeld dit @fiesiekus


 

Fiesiekus

  • #8
Ja, maar dan rond. Honderden heb ik ervan weggeschroefd....
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Oostindie schreef:
maar ***** Klemfilts.
Bij ***** in zoeken Klemfilts getypt.
Wordt niet herkend. :wink:
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Oostindie woont in België, niet alles wat daar te koop is wordt hier ook aangeboden, andersom precies zo.
 

Millew

  • #11
Het woord wordt helemaal niet herkend met Google.
Gezien de vele andere schrijffouten in het bericht van oostindie, zal dit woord ook wel verkeerd gespeld zijn of een eigen verzonnen naam voor één van de diverse isolatiesystemen die de fabrikant aanbied, zowel in België als in Nederland.

Om niet de schijn te wekken dat dit verkapte reclame is, wil ik er nog aan toevoegen dat vrijwel alle andere fabrikanten van isolatiemateriaal totaalsystemen aanbieden, vooral bedoeld voor de doe-het-zelver, t.b.v. het na-isoleren van daken van binnenuit.

Overigens zal PietjePuk inmiddels zijn dak wel klaar hebben in de afgelopen 3 weken :cool:
 

Oostindie

  • #12
Maar mensen. ik woon wel in belgie, maar dat wil nog lang niet zeggen dat het niet bestaat, als je eens ergens naar toe gaat waar ze echt afbouw materiaal verkopen bv raab karcher . of de site van knauf. of isover dan vind je wat ik bedoel. ik verwerk het dagelijks in nederland , duitsland en belgie , en is overal te krijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Er is niemand die zegt dat het niet bestaat maar de namen in België en andere landen kunnen wel eens verschillen.

Overigens noemen we op dit forum geen merken. :wink:
 

Lichtpunt

  • #14
Bepaalde materialen kun je ook met een soortnaam of type ipv met een merknaam benoemen.
In de installatie techniek is bijv. een zadel of een lasdoos of een sok een algemene naam zonder merk te noemen.
Overigens ook via de Belgische site van voornoemd merk wordt de klemfilts niet herkend.
 

Millew

  • #15
klemfilts
Kennelijk een typisch Belgisch spraakgebruik.
 

Oostindie

  • #16
Als het goed is voor jullie ga ik hier verder niet op in , wil alleen iemand helpen om zijn werk goed af te werken, met de goede materialen. als ik personen niet kan laten weten wat de goede materialen zijn en waar je ze krijgt , weet ik niet hoe ik iemand moet laten weten wat ik bedoel.
verder succes met jullie werk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #17
U kunt via een PB iemand altijd een bericht sturen over merken, waar te verkrijgen etc.
Commerciële uitingen zijn op het forum niet toegestaan.

Ook uw inbreng wordt ten zeerste gewaardeerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu