Correcte plaatsing simmering bauknecht wasmachine

Mr_O

  • #1
Hallo,

Onze wasmachine lekte water via de as. Het vermoeden was dus dat de simmering/keerring bij de as kapot was. Dit bleek inderdaad het geval te zijn.

Dus bij de onderdelenspecialist een nieuwe ring gehaald en tevens getest of de lagers nog goed waren. Alles zat al snel weer in elkaar. Tevens uit voorzorg de lagers met een borsteltje voorzien van nieuw lagervet. Na 2 wasbeurten begon de machine helaas weer te lekken. Ik heb dus het vermoeden dat ik de simmering verkeerd heb aangebracht.

Zou iemand mij kunnen helpen met een uitleg over hoe deze ring hoort te zitten? De oude ring was helaas zo ver heen dat ik daar niet veel wijzer van werd.

Ik heb overigens alle threads over lagers op dit forum gelezen, maar niks over die ring kunnen vinden...

Het gaat om een Bauknecht Stuttgart 1200 DS - typenummer 858323812000

Alvast veel dank voor de reacties!
Met vriendelijke groet,
Mathieu
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ook ik heb even gekeken op ons forum.

Er staan vele onderwerpen over Whirlpool en Bauknecht lagerproblemen, waarbij toch regelmatig het woord "keerring" of "V-ring"naar voren komt.
En regelmatig wordt beschreven, dat juist die ringen het probleem vormen bij deze lagerproblemen, omdat daar heel vaak binnen zeer korte tijd opnieuw lekkages mee zijn.

De vakman-monteurs op dit forum raden over het algemeen af de lagers te vervangen, omdat zij er geen brood in zien. Zelf beginnen ze er bij een klant ook liever niet aan.
Het is daarom onwaarschijnlijk, dat iemand op dit forum je vertellen kan wat je fout hebt gedaan bij het aanbrengen van die ringen...

Wel heb ik een afbeelding kunnen vinden, maar of je daar veel wijzer van wordt, weet ik niet! Is het enige dat beschikbaar was!

Succes!

 

Mr_O

  • #3
Hallo Kees & andere forumlezers,

Het lezen van de andere reacties met lagerproblemen deed mij inderdaad al het ergste vrezen...

In ieder geval bedankt voor het plaatje. Ik ben er echter helaas nog niet heel veel verder mee gekomen. Het probleem is eigenlijk een beetje dat de ring groter is dan de diameter van de as. Ook is er niet echt een uitsparing waar de ring in valt. Daardoor is het voor mij een beetje gokken hoe ik hem moet plaatsen. Ook weet ik nou niet welke kant richting het snaarwiel moet worden gekeerd.

Tips zijn in ieder geval nog steeds welkom!

B.v.d.,
Mathieu
 

Fennov

  • #4
Het lijkt me toch voor de hand liggend dat het schuine 'flap' gedeelte van de ring tegen de binnenkant van de achterwand van de buitentrommel draait.

Laten we eens proberen om de ring toch om die 'sokkel' aan de voet van de as te bevestigen. Dit zal waarschijnlijk zo strak zitten dat ie vast blijft zitten (anders misschien idd lijmen?). In ieder geval is het dan zo dat de 'flap'-zijde van de ring tegen de achterwand wordt gedrukt...

Vanavond nog maar eens proberen :-) (als de ring nog heel is)

Grts,
Fenno
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #5
Beste Fennov en Mr_O

Graag zou ik als site-admin willen weten wat er aan de hand is.

- Mr_O stelt een vraag.
- Klusidee Kees gaat daar serieus op in.

Nu gaat ineens Fennov vanavond kijken of hij wat kan doen.

Dit is een serieuze site, waar beantwoorders veel tijd besteden aan het opzoeken van gegevens en het beantwoorden van vragen, allemaal op vrijwillige basis.

Indien de vraag niet serieus bedoeld is, wil je dat even vermelden, dan kan ie op slot.

Forum-op-orde,
 

Fennov

  • #6
Beste Admin,

Excuses voor de verwarring. Ik woon in dezelfde (studenten-)flat als Mr_O en heb samen met hem getracht het probleem op te lossen. Ik claim geen enkele expertise in deze, maar probeerde dmv van een suggestie meer informatie over het probleem te geven (misschien dat het de discussie zou voeden).

Dat neemt niet weg dat ook ik de gegeven reaktie van Klusidee Kees zeer waardeer! Tevens dank aan de initiators, moderators en experts van dit forum!

Groeten,
Fenno

PS. Prive-discussies houden we buiten het forum.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Dan is je reactie duidelijk!

Bedankt voor de uitleg, en succes bij de klus,

Vriendelijke groet,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De dichte kant van de ring moet naar binnen, dus richting trommel zitten, aan de andere kant is de ring open, u kunt hier een veer zien zitten.
De ring kan gewoon in het kruis, waar de lagers in zitten, gedrukt (voorzichtig) worden.

Er is op de as geen uitsparing waar de ring in moet vallen.

Neem de maat van de as met een schuifmaat en ga een nieuwe ring halen, ze zijn niet zo duur en u loopt geen risico dat er weer lekkage optreedt.

Maak de trommelas goed schoon en breng een beetje slaolie aan voor het monteren.

Succes.
 

Fennov

  • #9
Dank Jan!

We wagen het erop. Er zit geen veer in onze V-ring, maar een van de zijdes is schuin (zoals een trechter) en flexibel, dus dat zal wel de afdichtingszijde zijn. De diameter van de ring is wat klein, maar met een beetje duwen, krijgen we die wel rond de voet van de as (moet tenslotte ook blijven zitten).

Nogmaals dank,
Fenno
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu