Combinatie openhaard/thermostaat/vloerverwarming

Bassss

  • #1
Mijn "probleem" is als volgt:

Mijn openhaard brand 's winters dagelijks. De CV staat dus zelden aan. Aangezien de vloerverwarming in de badkamer (1e verdieping) op het CV-systeem is aangesloten (met een RTL-ventiel) en de thermostaat geen warmte vraagt, is de badkamervloer 's avonds nooit warm. Vind het toch wel lekker als dat wel het geval is. Heeft iemand hiervoor een oplossing?

De variant om in de woonkamer alle voetventielen van de radioator te sluiten en vervolgens de thermostaat te laten vragen, acht ik niet werkbaar. Als de radiatoren in de woonkamer dan eens wel warm moeten worden, moet ik met een schroevendraaier op mijn knietjes weer alle ventielen openzetten.

Hoor graag een limuneus idee.

Groet,

Bas
 

StefanD

  • #2
Overschakelen op een weersafhankelijke regeling. Je moet dan overal thermostaatkranen monteren, maar dan kun je wel elke radiator afzonderlijk regelen.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Misschien een simpeler en zuiniger oplossing: de thermostaat in één van de kamers boven, bijvoorbeeld de badkamer, en inderdaad thermostaatknoppen in de woonkamer.
Werkt het systeem trouwens aan/uit of modulerend / opentherm ?
 

Bassss

  • #4
Nefit EcomLine Excellent HRC 30 in combinatie met een Moduline 300 of 400 (weet ik niet uit m'n hoofd) thermostaat. Ik verwacht een 300.

ZIe net dat dat 400 wel weersafhankelijk kan worden ingesteld en de 300 niet...
 

Xr8

  • #5
Op de nefit kun je aan/uit en modulerende thermostaten aansluiten. De moduline zit op klemmen 3 en 4. De aan/uit thermostaat op 1 en 2.

Wellicht kun je op 1 en 2 een aan/uit thermostaat aansluiten. Je kunt eens proberen de moduline uit te zetten en dan 1 en 2 kortsluiten, als de ketel dan aan gaat zou het moeten werken. Er zijn wel meer merken waar je op deze manier een vorstthermostaat kunt aansluiten.

Anders voor de zekerheid even met Nefit bellen.

Deze thermostaat dan in een gewenste ruimte hangen, eventueel een draadloze in geval van moeilijk kabel trekken. Let wel op dat je in dit geval twee stookcommando's kunt krijgen en dat er bij verkeerde instellingen dus ongewenst gestookt kan worden.

Succes.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Eventueel een tweede thermostaat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu