Vocht kruipruimte Wat tegen te doen?

Arjan69

  • #1
Hallo

Ik heb onder mijn huis vrij veel vocht in de kruipruimte. De bodem in de kruipruimte bestaat uit modder en slib en als je er in gaat staan dan zak je er aardig in weg. Weet niet of dit grondwater of kwelwater is. Feit is wel dat de kruipruimte (nu) geen ventilatie heeft. Waar het mij nu om gaat is dat de fundering en palen op sommige plaatsen al zichtbaar beginnen aan te tasten (afbrokkelend beton) Wat is hier tegen te doen? Ik heb weliswaar gelezen dat je met ventilatie het vocht verminderd maar tegelijkertijd zou er een beschermende werking zijn als eea onder water (lees moder) blijft staan omdat er dan geen zuurstof bij kan komen...?

 

Fiesiekus

  • #2
Uit welk bouwjaar dateert de woning? Overigens zou je eens bouw- en woningtoezicht van je gemeente kunnen bellen met de vraag of dit verontrustend is. Ben zelf echter geen betondeskundige maar 't lijkt me dat het probleem dat je beschrijft, inderdaad aangepakt moet worden.
 

Arjan69

  • #3
Bouwjaar is '72 Type twee onder een kap.
Er is hier 6 jaar geleden ook een dijkdoorbraak geweest. Hele dorp stond toen onder water. Maar ja dat spoelt vanzelf wel weer weg lijkt me zo.
Fundering ligt overal vrij van de grond. Palen zijn deels zichtbaar zoals op de foto... Buren hebben hetzelfde probleem, aangezien de kruipruimtes aangrenzend liggen aan elkaar
 

Millew

  • #4
Wat je gehoord hebt over aantasting van beton is beide juist. Gewapend beton blijft het langste goed in altijd droog of altijd nat situaties.
Juist in dit geval is de situatie slecht voor beton: af en toe nat en af en toe droog, danwel op het scheidingsvlak nat-droog.
Wat dat betreft is er weinig verschil met hout.

Haal er iemand bij met verstand van zaken, die de ernst van de situatie kan beoordelen. Deze kan ook adviseren, wat er aan kan of moet gebeuren. Op afstand is dat niet te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu