Pipowagen maken

Pipodeclown

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil voor mijn kinderen een pipowagen maken voor in de achtertuin
Mijn idee is om drie vurenbalken van 63mm*16mm*3m elk op drie houten blokken van circa 25 cm te plaatsen. Op de twee buitenste blokken van de twee buitenste balken plaats ik voor het aangezicht houten wielen.
De breedte van de pipowagen wordt 1,6 m (dus op 80 cm een extra steunbalk). Op de drie balken bouw ik de vloer en het "geraamte" van de pipowagen.

Nu heb ik niet veel budget en wou het simpel houden. Hoeft ook niet showroomwaardig te zijn en 10 jaar te blijven staan.
Kan ik gewoon vurenhout (van de gamma) voor het geraamte gebruiken en aftimmeren met bijvoorbeeld triplex platen en daarna beitsen of schilderen. Ik vind geimpregneerd hout te duur en de giftige stoffen ook niet geschikt voor mijn kinderen.
Het dak, moet zoals bij een pipowagen in een hele lichte ronding aflopen (wat je ook ziet bij schaftwagens van de gemeente), hoe zou ik dat kunnen maken?

Verdere tips of advies is altijd welkom.

In ieder geval bedankt voor de reacties.
 

Imco

  • #2
De steunbalken 80cm uit elkaar vind ik erg weinig. Ik zou er nog minstens 1 bijzetten, het liefst 2. Daar kun je dan Underlaiment platen op schroeven, dan krijg je een echte stevige vloer.

Vurenhouten balken kun je gebruiken. Zorg wel dat ze goed in de verf/beits zitten. En vergis je daarin niet, verf is ook duur!

Voor de glooiing van het dak kun je triplex gebruiken. Je hebt er zelfs speciaal buigtriplex voor. Ik zou gaan voor dunne plagen van 6 mm en er daar een aantal van over elkaar plakken. Zo kun je het dak langzaam opbouwen en blijven de platen buigzaam.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu