Oplossing vastzetten moer in kleine werkruimte

Rstev

  • #1
Ik heb mijn toilet vervangen en probeer de moeren (19mm) van het hangend toilet vast te zetten, maar de werkruimte binnen het sanitair is zo klein dat mijn (ring, steek, ratel) sleutels en doppenset niet gebruikt kunnen worden. De ruimte is te klein om met deze gereedschappen een slagje te maken. Iemand een tip hoe dit wel gaat, omdat ik het handvast draaien een beetje link vind?
 

Imco

  • #2
Is er geen mogelijkheid om iets hoger wel te kunnen draaien? Dan zou je een pijpsleutel kunnen gebruiken. Anders vrees ik dat je een probleem hebt als je zelfs met een ratel nog niet een slag kunt maken.
 

Rstev

  • #3
Nee,ik heb ook een pijpsleutel geprobeerd, maar die is te lang om recht op de moer te kunnen zetten. Ik vraag me af of er een "mini" steeksleutel bestaat die dit klusje wel aankan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
En dan vraag ik me wel af hoe je de oude pot hebt kunnen losschroeven?

Daar zul je toch ook ruimte voor hebben gehad?
 

J.pelgrim5

  • #5
Beste sleutelaar ik hoop dat ik het goed begrijp,.
Maar ga naar de gamma ,koop er voor een paar euro een sleutel van de maat die je nodig hebt en slijp er een stuk naar behoefte af ,en misschien lukt het dan ,ik hoor van je .
Gr jan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Het lijkt me sterk, dat je een normaal wandcloset niet met een gewone steek/ring sleutel kunt vastzetten.
Want de moeren zitten aan de buitenkant van de pot.
Als je daar geen ruimte voor hebt, dan past de pot ook maar net in het toilet, en heb je geen ruimte meer naast de pot.

Maar ik heb het vermoeden, dat het een wandcloset is, met een ander soort bevestiging zoals tegenwoordig nogal eens voorkomt met die moderne potten.
En daar hoort dan ook een apart bevestiging setje bij te zitten. :wink:

Maar laten we eerst even wachten op een antwoord van de vragensteller, en misschien dat hij hier even een foto kan plaatsen van de pot
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Bij bouwmarkten in de 2.50 bak zijn diverse tools te vinden die handig voor je kunnen zijn. bv. een setje waar je doppen op kan zetten, met T-vormig handvat.

Het probleem zal wel zijn dat de vlotter e.d. nog in de stortbak zitten, dan heb je idd weinig ruimte.
 

Rstev

  • #8
Dank voor alle reacties. voor de duidelijkheid, de oude pot was een ander type dan die ik nu moest ophangen. Bij de oude zaten de moeren aan de buitenkant. bij de nieuwe aan de binnenkant, met zeer weinig ruimte. Ik ben maar even naar een speciaal zaak gegaan en heb een ratelsleutel met een beweegbare kop gevonden, die net genoeg beweging kon maken om de moer vast te zetten. kostte wel 20 euro, maar hij hangt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu