Bosch vaatwasser circulatiepomp draait niet meer

Kps

  • #1
Hallo,

Na twee dagen niet gebruikt werkt mijn vaatwasser niet meer.
Hij maakte al wel een tijdje lawaai in de waterleiding met water pakken maar werkte verder goed.
Op dit forum gezocht en een gelijksoortig probleem gevonden over water aan/afvoer.(Zie vraag van mj bot van 29 maart 2009)
Die gegeven oplossing uitgevoerd wat inhoud,machine gedeeltelijk de/mont,waterreservoir(labyrint) de/mont. en reinigen,vlotterkamer de/mont.en reinigen,slangen voor zonodig reinigen.(machine werdt al maandelijks gereinigd!)
Dit helaas zonder resultaat,hij pakt wel water tot rerervoir vol is,vervolgens zie je de vlotter een keer of 10 omhoog gaan waarbij hij ook iets water pakt(hoor je in de waterleiding)vervolgens gebuert er niets meer.
Hij tikt/zoemt soms en na enige tijd gaat ook het afwasblokbakje open,hij draait dus wel het programma af maar doet verder niets.

Klaas :roll:
 

Kps

  • #2
Inmiddels meerdere topics doorzocht en zo tot de conclusie gekomen dat de circulatiepomp niet begint te draaien(ook aangegeven door Henny in een topic in maart)

Weet iemand hoe ik de aansturing van die pomp kan controleren zodat ik weet of het in de aansturing(electrisch)zit of inde pomp zelf?

Klaas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Draait de schoep van de motor wel soepel ?

Als hij soepel draait even de condensator controleren, die kan defect zijn, de motor loopt dan niet.

Condensator, kan er bij u iets anders uitzien.
 

Storingsmonteur

  • #4
De motor gaat niet draaien omdat er te weinig water in de kuip loopt. Heb je de kuipslang van inlaathuis naar kuip wel goed schoon gemaakt?
Zo ja, dan is je inlaathuis niet goed schoon. Als de vlotter omhoog komt, kan het water niet snel genoeg de kuip in lopen.
 

Kps

  • #5
Circulatiepomp bleef hangen,gangbaar gemaakt en machine intern grondig gereinigd dmv de sodamethode.

Daarna labyrint nogmaals gedemonteerd om ook de laatste restjes te verwijderen(linkboven zat er inderdaad een vlottertje in die niet te zien was door vuilaanslag.

Machine getest met spoelen,water inname lijkt goed,afpompen ook goed.
Machine nu aangezet op heetste programma,waterinname goed,tijdindicatie springt nu wel op 199 minuten,was altijd ±120 minuten,maareven afwachten.
 

Kps

  • #6
Machine uitgebreid getest,alles werkt weer perfect,na 2e reiniging nog een behoorlijk groot stuk kalk/vet in de filter aangetroffen.

Blijkt toch moeilijk om alles in een schoonmaakbeurt schoon te krijgen.
Dank voor de reactie en de diverse topics op deze site :wink: :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu