Wasmachine AEG OKO-LAVAMAT update

Gonnie

  • #1
Deze wasmachine hebben wij ongeveer 5 jaar???, weet niet meer precies.
Probleem: hij maakt het wasprogramma niet af. Hij stopt tijdens de hoofdwas en soms tijdens het spoelen. Op de startknop drukken helpt niet. Ik draai hem dan uit en zet het programma op spoelen. Dat doet hij goed. Ook het centrifugeren en pompen en de temperatuur is geen probleem. Ik hoor mensen over een foutcode maar ik krijg nooit een foutcode te zien. Soms branden er ineens allemaal lampjes voor het programma, soms knippert het start lampje en soms staat gewoon de tijdsaanduiding op het display. Hij heeft dit probleem bij het gewone en het verkorte programma's en bij allerlei temperaturen.
Wie kent dit probleem en weet raad? Alvast bedankt!

De PNC code is: 914 00 204 900
 

Gonnie

  • #3
Ik heb eerder een berichtje ingestuurd die 7 mei geplaatst is. Ik heb antwoord gekregen op 12 mei van Gericom. Ik snapte het antwoord niet zo goed maar nu vandaag plotseling wel. Mij werd uitgelegd hoe ik de foutcode kon achterhalen. Heb ik gedaan. De foutcode is: E 41. De wasmachine: AEG OKO-lavamat opdate. De volgende vraag is nu wat deze foutcode betekent. Daar kom ik niet achter in de gebruiksaanwijzing. Kan iemand mij dat vertellen?

Gericom bedankt dus nog voor je antwoord en sorry dat ik dat niet eerder heb gedaan. Nu is mijn vorig bericht op slot gedaan en hoop ik dat dit berichtje alsnog geplaatst kan worden.
Groet, Gonnie
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Alle code's anders dan E10 E20 en E40 contact op nemen met leverancier of fabrikant
dat staat in het boekje van aeg
of aeg bellen en vragen wat die code is
of dat hier iemand het echt weet
 

Gericom

  • #5
E41: deurvergrendeling defect. Slecht contact deurschakelaar?
 

Gonnie

  • #6
Hartelijk bedankt voor je antwoord. De deurgrendel van de wasmachine is inderdaad niet helemaal oke. Ik hoop dat ik ergens een nieuwe deurvergrendelaar kan kopen en hem zelf repareren.
Denkt u dat het mogelijk is en waar haal je zo'n vergrendelaar?

Groet Gonnie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu