Ophangen badmeubel holle gipswand

Haroldvdh

  • #1
Ik wil een (nog te bezorgen) badkamermeubel (1.20. x 2.00) zwevend ophangen op een holle gipswand. Het onderwerp zelf is al een paar keer in Klusidee aan de orde geweest en het beste zou zijn als je de ophangpunten zou plaatsen op de balkconstructie van de wand. Duidelijk. Maar hoe zit het als de wand met badkamertegels van 1 cm dik is betegeld? Is het dan niet zo dat deze tegels ervoor zorgen dat de gipswand véél meer gewicht kan dragen omdat de draagkracht van de wand daardoor wordt verhoogd? Met andere woorden geven de tegels niet dezelfde stevigheid aan de wand als een balkconstructie en kun je daardoor niet op elke plek ophangpunten maken zonder dat alles meteen naar beneden dondert?
 

Fiesiekus

  • #2
Neen.
 

Woodworker

  • #3
Tsja... u wilt natuurlijk een oplossing.
1- Fotootje gemaakt tijdens de verbouwing? Dan de balken opzoeken en daar de draagconstructie aan hangen
2- Prikken met de boormachine tot je een balkje hebt gevonden... wel daar prikken waar toch het badkamermeubel voor komt natuurlijk
3- Draadanker door-en-door, balkje aan de achterkant, zodat de hele holle wand wordt ingeklemd. Balkje afwerken/ verstoppen/ tweede badkamermeubel aan hangen.
 

BeeTeeWee

  • #4
De tegelkant afbreken en weer opbouwen is vast en zeker meer werk dan de gipsplaat (?) aan de andere kant van de muur verwijderen. Ik zou die paar platen aan de achterkant eraf halen en dan van daaruit versteviging aanbrengen.

Bijvoorbeeld twee lagen multiplex 18 mm die je aan de zijkanten vastschroeft op enkele stevige raggels/balkjes. Je krijgt dan als het ware een U-vormig bakje. Met de multiplexplaat aan de kant van het badkamermeubel schroef je die "bakjes" tussen de staanders van de holle wand. Nieuwe gipsplaten er weer voor en klaar. Heb je in ieder geval iets om houtdraadbouten in te kunnen schroeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu