Vloerverwarming aanleggen - Eerst vloer egaliseren

Jos_td

  • #1
Goeie vraag.....
Ook ik wil vloerverwarming laten aanleggen, als hoofdverwarming en mij is ook geadviseerd om eerst de vloer te laten egaliseren en daarna pas de sleuven te laten infresen. Wanneer er eerst gefreesd zou worden, zou dit bij een zeer hobbelige vloer kunnen betekenen dat een deel van de leidingen van de vloerverwarming niet diep genoeg liggen in de vloer. Omdat de machine op sommige plaatsen niet diep genoeg kan frezen.
Als voordeel hierbij werd aangegeven dat de leidingen 'dichter' tegen de oppervlakte aanliggen en dus sneller de warmte naar de tegels wordt afgeven. En op de egale vloer kunnen de tegels direct gelijmd worden.
 

Fiesiekus

  • #2
Je zult toch altijd na het aanbrengen van de slangen weer een afwerklaag aan moeten brengen.

En als de machine niet diep genoeg uitfraist, zou je beter een andere machine moeten inzetten i.p.v. de vloer de schuld te geven.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Inderdaad is het beter om de vloer van te voren te egaliseren.
zo wordt de sleuf overal even diep gefreest.
De slangen die de meeste bedrijven gebruiken voor het infrezen, zijn 16 mm dik.
De sleuven worden dan 17 á 18 mm diep uitgefreest.

Je hoeft daarna geen extra afwerklaag meer aan te brengen.
Bij het lijmen van de tegels, worden de sleuven gewoon dicht gezet met tegel lijm.

Gebruik wel flexibele tegel lijm.
 

330

  • #4
Ik vraag me af, hoe 'hoppelig' de vloer daadwerkelijk is dat de sleuven niet diep genoeg ingefreesd kunnen worden. In mijn geval las ik dat er 14mm buizen worden gebruikt.

Dan vind ik het vreemd dat de meeste bedrijven niet naar de vlakheid van de vloer van te voren informeerd of eerst terplekke beoordelen. Stel dat je helemaal niet van plan ben om te egaliseren bijv laminaat erop, dan is de vloer toch ook misschien niet helemaal egaal?
Dan stuiten we op het probleem dat de mogelijkheid is dat de sleuven niet diep genoeg zijn, dan vraag ik me af hoe zij dan terplekke dit oplossen.
 

Jos_td

  • #5
Hoi 330,

Het was niet mijn bedoeling om je topic te kapen, maar om de informatie die ik had gekregen over het egaliseren van de vloer voor of na het frezen met je te delen.

Je topic Eerst egaliseren of eerst frezen vond ik een goeie vraag, vandaar dat ik daarmee begon. Ben het met eens om zoveel mogelijk informatie in één topic te verzamelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu