Montage golfplaat op de rol

J. Bergsma

  • #1
Ik ben bezig een schuur te maken 4 bij 3 meter. Nu ga ik balkjes in lengte richting plaatsen om daar de golfplaat op te monteren. Alleen zijn deze niet sterk genoeg om op te lopen. Hoe kan ik de doorzichtige golfplaat nu monteren in het midden? Ik heb spijkers gekregen voor de montage. Kan ik die er door heen slaan of moet ik eerst voorboren? Speciale boor nodig?

Alvast hartelijk dank,

J. Bergsma
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk soort golfplaat ?
Om de hoeveel cm moet er een spijker in komen ?
 

J. Bergsma

  • #3
Beste Jan,

Ik wilde de doorzichtige golfplaat gebruiken met glasfiber. Zelf weet ik niet om de hoeveel centimeter de spijker moet komen. Om de meter?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Nu ga ik balkjes in lengte richting plaatsen om daar de golfplaat op te monteren. Alleen zijn deze niet sterk genoeg om op te lopen.
NEN 6702 gaat uit van 56 kg belasting per m2 voor de gehele dakconstructie, en 100 kg per m2 voor dakplaten over een lokaal oppervlak van 10m2. Daar overheen komt afhankelijk van de toepassing nog een extra veiligheidsfactor. Dit in verband met belasting door sneeuw en andere weersomstandigheden. Ik hoop dat de balkjes en de rest van de constructie wel sterk genoeg zijn om deze belasting aan te kunnen?
 

J. Bergsma

  • #5
Het oppervlakte is 2,4 keer 4 meter. Ik heb verticaal schuttingpalen van 7 keer 7 cm gebruikt in een betonnenvoet gegoten. De ruimte tussen de palen is circa 1,2 meter verbonden met balken 7 keer 7 met ijzers. Daar over heen komen planken.

Van paal tot paal heb ik dakgordingen van 7 keer 7 centimere lengte 3 meter. In totaal 4 stuks. Hierop komen dan in lengterichting om de 60 cm 4,5 maal 9 centimer. Daarop golfplaat.

Lijkt me sterk genoeg bovendien wilde ik het dak tamelijk hellend maken.

Vriendelijke groet,

Jon
 

Koike

  • #6
Leg er gewoon een ladder over kan je daar op gaan zitten op ze vast te nagelen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu