Zinken dakgoot waterdicht maken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn zinken dakgoot lekt overal, heb reeds van alles uit geprobeerd, niets helpt. Men heeft me nu gezegd om er roofing in te branden, weet iemand of dat helpt?

Dank bij voorbaat, Theo
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Roelandt,

Je kunt roofing branden, maar dan kun je het zink ook verbrande, of porreus maken.. dat maakt het volgens mij alleen maar erger. Je kunt ook vloeibaar teer smeren, als je het niet erg vind dat je dakgoot niet zink blijft.. maar let wel op dat dan niet je afvoer vol teer loopt. Als je weet waar hij lekt, kun je een stukje zink "solderen" je moet dan goed advies vragen bij de speciaalzaak.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
roofing gebruik je als je goot een zeef is , herstellen doe je best met solderen,maar dat is niet zo simpel. bedenk dat roofing en vloeibaar teer slechts een lapmiddel zijn . vervangen is de boodschap hier.
 

Leon

  • #4
Wij hadden hetzelfde probleem. Het dichten van een zinken dakgoot is onbegonnen werk. Op den duur werkt het allemaal niet. Vloeibaar bitumen en alle andere middelen hielpen niet.

Tenslotte hebben we besloten om in de bestaande dakgoot, kunststofgoten te plaatsen en de bestaande zinken dakgoot als drager te laten fungeren. Wel is het noodzakelijk alle verbindingen van de nieuwe kunststof dakgoot goed te dichten anders lekt het uiteraard weer opnieuw (zoals bij ons nu op een plaats nog het geval is).

Bij de afvoer hebben we ervoor gekozen om het bestaande zinkenpijpje eruit te zagen door de opening de schroefbare kunststof verbinding hun te drukken en in een keer de kunststof en zinken dakgoot van onder vast te schroeven met de nodige lijm ertussen. Vooralsnog heeft dit alles goed gehouden en lekken die verbindingen niet.

Hoewel de verbindingen tussen de afzonderlijke kunststofdelen nog wel lekken en er uiteindelijk toch weer op een plaats water druppelt. Maar dit was de meest effectieve en economische oplossing. Zorg wel dat je dakgoot goed schoon hebt zodat je de kunststof goot er ook in kunt lijmen.
 

Leon v/d Linden

  • #5
Informeer eens naar (merk). Is een 2 componenten coating en houd je goot weer lange tijd in goede conditie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu