Vaillant geiser gaat uit als hij tijdje aan staat II

Renskec

  • #1
Beste klussers,

we hebben momenteel hetzelfde probleem met onze Vaillant geiser als Peter beschrijft in zijn post

Vaillant geiser gaat uit als hij tijdje aan staat

Na een paar minuten douchen - maar ook na lang water tappen om af te wassen - slaat de geiser volledig uit. Koud!

Na bezoek van een vakman , die de geiser heeft schoongemaakt en het toen ook niet meer wist, en na flink surfen om op mogelijke andere oplossingen te komen, zag ik de volgende post:
Peter schreef:
Het lijkt er op, dat de vlam van de waakvlam van de thermokoppeling weg wordt gezogen.

Zo raakt de waakvlam de thermokoppeling niet meer, en de beveiliging schakeld alles uit.

Dus kijk eens even als de geiser brand, of de waakvlam de thermokoppeling nog raakt.
Dit lijkt bij ons ook het geval te zijn. Als de geiser niet wordt gebruikt blijft de waakvlam prima aan, maar als je doucht lijkt de vlam meegezogen te worden met de andere vlammen. En slaat de hele handel met een luide tik uit. Ik kan echter niet goed inschatten of het een het ander veroorzaakt.

Zou dit wegzuigen van de waakvlam ook daadwerkelijk de oorzaak van het uitvallen kunnen zijn? en zo ja, wat kunnen we hieraan (laten) doen?

Alvast bedankt!
 

Jacovrie

  • #2
Het kan zijn dat de TTB beveiliging in werking treedt. Deze sluit de gastoevoer af wanneer er problemen zijn met de afvoer van de rookgassen. De geiser is schoongemaakt. Is daarbij ook gekeken naar de trekonderbreker en de afvoerbuizen? Het kan zijn dat de afvoer gedeeltelijk dicht zit, waardoor de rookgassen niet goed afgevoerd worden en de TTB in werking treedt.

Het kan ook zijn dat de TTB defect is. Controle kan plaatsvinden door deze als test te overbruggen. Kan het beste door een vakman gebeuren, want er moet wel zekerheid zijn m.b.t. de juiste werking van de rookgasafvoer.

Het kan ook zijn dat de waakvlam wordt weggeblazen, zoals al werd aangegeven. In dat geval zou o.a. gekeken moeten worden of de gas(voor)druk juist is. Is ook voor de vakman, want deze heeft hiervoor speciale meetapparatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu