Nefit Combiketel water koelt snel af

Wielag

  • #1
Onze combiketel van 1999 heeft het volgende probleem. Waterdruk is niet bijster groot maar wat vervelender is, is dat het water van minimaal 60gr vrij snel zakt naar 40 gr. of nog minder. Zet ik de kraan uit en even daarna opnieuw aan dan is het water weer loeiheet maar opnieuw niet voor lang. Lekker douchen is dat niet kan ik zeggen.
Nu is er vrijdag een nieuwe driewegklep ingezet omdat het leek dat het water naar de radiator stroomt. Dat schijnt verholpen te zijn, maar nu is de melding: er zit kalk in de boiler. Koop maar een nieuwe! Dat lijkt me nou net een beetje erg kort door de bocht.
Is hier wat aan te doen?
Het gaat om een Nefit 2410 of 2510 (zit in vakantiehuisje waar ik nu niet ben en dus kan ik het nu niet nakijken, maar ik dacht de 2410).
Wie kan mij vertellen wat te doen?

Bedankt alvast en met de hartelijke groet van

Willemijn
 

Big smurf

  • #2
Worden de radiatoren warm tijdens vraag warmwater?
Dan problemen met 3 weg klep
Zit er een thermostaat kraan in de douche?
Is het probleem op alle kranen of alleen op 1?
 

Big smurf

  • #3
Zal wel een 2510 zijn 2410 bestaat niet
 

Wielag

  • #4
Ja de radiatoren worden goed warm.
Gemeten is het water uit de keukenkraan (geen thermostaat, wel eenmengskraan maar misschien is dat ook wel een thermostaat daar heb ik geen verstand van) en bij de douche (wel een thermostaatkraan).

Er is een nieuwe driewegklep ingezet vrijdag j.l. maar dat heeft het probleem niet verholpen.

Douchend gaat het van heet naar langzaam koud naar langzaam heet, dus alsof iemand op een andere plek water pakt. Gemeten is dat de begintemperatuur ruim 60gr. is en dan vervolgens wegzakt tot onder de 40 graden.
 

Big smurf

  • #5
Test de thermostaat kraan in de douche of deze niet door lekt.
Draai de inlaatcombinatie on de ketel dicht
Zet de thermostaat kraan in de douche op zijn heetst, en draai vervolgens de kraan op.
Komt er nu water uit dan ik de thermosttaat kraan kapot
 

Wielag

  • #6
Dat kan bijna niet want het is een Grohe (goed toch?) van nog geen 3 jaar oud. Hij wordt niet zoveel gebruikt omdat wij er maar om de 14 dagen zijn. De test die u voorstelt kan ik dan ook niet voor eind februari doen helaas. Mag ik er dan nog eens op terugkomen? Wat is de inlaat precies? Ik ben absoluut niet technisch zoals u wel begrijpt denk ik. Kunt u het uitleggen?
Probleem is dat gezegd wordt dat er kalk in boiler zit. Dat kan misschien, geen idee. Maar hoe krijg ik die kalk er dan uit ipv zoals gesuggereerd wordt meteen tot aanschaf van een nieuwe combiketel over te moeten gaan.

Wel gek is dat de thermostaatkraan al vanaf het begin bij volledig opendraaien (knopje indrukken) absoluut niet meer water geeft dan gewoon. Zou het dan toch aan die kraan liggen? We hebben steeds geklaagd over de lage waterdruk en daarvoor moesten we die thermokraan aanschaffen om dat te verhelpen. Men kan mij alles wijsmaken en ik geloof in het goede van de mens, maar we kregen ook niet meer druk.

Wat een verhaal he. Nou misschien komen we verder met wat hulp. Dank alvast,

Willemijn
 

Big smurf

  • #7


Is de koudwaterdruk wel goed?
Warmwater moet ongeveer 5.5 a 6.0 liter per minuut zijn.
 

Wielag

  • #8
Ja hoor, de koudwaterdruk is prima. Ik heb nog nooit gekeken of er 5 a 6 liter water per minuut in een emmer stroomt maar dat zal ik dan over 14 dagen ook doen. Ik zal dan een lijstje met opdrachten meenemen. Als er nog meer moet worden gedaan lees ik dat nog wel.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #9
De boilertjes (tapvat) van uw ketel kan heel goed vol kalk rotzooi zitten.
Dit is te verhelpen, maar eigenlijk alleen door het tapvaatje te vervangen (is geen goedkope klus, maar veeeeel goedkoper dan een nieuwe ketel).

Het tapvaatje is e.v.t. ook te spoelen (met zoutzuur), maar als je dat goed wilt doen moet je het tapvaatje demonteren, en in 98% van de gevallen lukt het niet om deze weer terug te plaatsen, omdat het schroefdraad van de ww leiding bijna altijd verrot is.
 

Wielag

  • #10
Zitten er meer boilers in de ketel? Ik snap er niet zo veel van maar vindt uw opmerking dat het veeeeeel goedkoper is dan een nieuwe ketel heeeeel prettig om te horen. Zal het aan een monteur over moeten laten maar ja, die zei dus dat er gewoon een nieuwe ketel in moest. Daar ben ik nogal van geschrokken. Deze optie zal ik met hem bespreken. Denkt hij dat ik er verstand van heb :lol: :lol:
Dank voor de reactie in ieder geval.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #11
Sorry, niet helemaal lekker in getikt....

Er zit maar 1 boilertje (tapvaatje) in uw ketel.

Het boilertje zelf zal niet uw probleem veroorzaken, van te koud warmwater.

De kalkafzetting vanuit het boilertje kan wel weer een probleem veroorzaken bij uw kranen en thermostaat kraan, doordat de kalk in uw kraan kan blijven hangen kan dit mogelijk de oorzaak zijn van een e.v.t. doorlekking van koud naar warmwater in uw thermostaatkraan.

Ook kan de boilerthemostaat ( de witte knop aan de voorzijde ) het probleem veroorzaken.
 

Wielag

  • #12
Ok, helemaal duidelijk. Ik ga van alles uitproberen en hoop dat er een andere oplossing mogelijk is dan een nieuwe ketel.
Hartelijk dank voor dit zelfs voor mij begrijpelijke advies.

Willemijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu