Miele w800 wasmachine, blijft hangen/was blijft nat

Delfzijl

  • #1
Geachte forumleden,

Onze Miele wasmachine, w800 bouwjaar 1996, had een defect warmte element. Deze vervangen en de machine deed het weer goed.
Sinds een tijdje hebben af en toe de volgende storing. Stopt bij spoelen/spoelstop. Daarbij blijft het lampje "controle" rood en snel knipperen. De machine blijft pompen maar gaat niet verder naar centrifugeren. Daarbij komt water en zeep uit de wasmiddelen lade.

Ik heb de koolborstels van de motor vervangen. Alle slangen los gehad en gereinigd. De pomp gedemonteerd en getest buiten de machine. Afvoer is in orde. Pressostaatslang is ook goed. Wasgoed gewogen (droog 4,5 kilo max.) Ook kookwas en soda gaf geen resultaat.

Soms gaat het een aantal wasbeurten gewoon prima. Maar een kipperende controle lamp geeft een afvoerprobleem aan maar als de pomp z'n werk doet en er is geen verstopping, wat blijft er over?

Alvast mijn dank,

Albert
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Doet me denken aan teveel wasmiddel of een te sterk schuimend wasmiddel.
 

Delfzijl

  • #3
Dank je voor de reactie. Het vreemde is dat het programma dan stopt in de fase: "spoelen/spoelstop" en dat het controle lampje rood en snel kipperen blijft. Alsof er iets verstopt is. Als ik pompen kies gaat hij pompen en op centrifugeren lukt ook gewoon. Het vreemde is dat het slechts af en toe gebeurt. Volgens mij valt de pomp dan af als oorzaak?
Kan het niet in de hoofdprint zitten?

Misschien kun je nog eens je mening geven.
 

Delfzijl

  • #4
Toch alsnog even de oplossing vermelden :

Na veel zoeken heb ik de koolborstels opnieuw vervangen voor de juiste exempleren. Ik zag dat de andere koolborstels niet goed zaten. Deze verschoven in de houder langzaam. Nu de nieuwe en juiste koolborstels geplaatst zijn werkt alles weer perfekt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Netjes opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu