Thermostaat: mogen thermostaat leidingen door gewone leiding

Kluskoningdeeerste

  • #1
Beste lezer,

ik wil de de thermostaat in de woonkamer verplaatsen omdat het muurtje waar deze nu op staat eruit moet. Vanaf de thermostaat loopt een pvc buis door het plafond rechtstreeks naar de warmtepomp met enkel de bedrading van deze thermostaat erin.

Omdat ik niet mag frezen in het plafond kan ik de leiding dus niet heel makkelijk verleggen. Mijn intentie is de thermostaat bedrading door een bestaande PVC buis te laten lopen die richting een stopcontact loopt. Ik kan hem dan op ooghoogte opvangen (muren worden toch nog gestuct) en hem daar op de muur monteren. De lokatie is ook redelijk ideaal aangezien hij daar niet in de zon komt te hangen etc.

Mijn Vraag: Mag de bedrading van de thermostaat in dezelfde buis lopen als de bedrading voor een stopcontact of levert dit nare gevolgen op voor de aansturing van de warmtepomp?!?! Met name wanner het stopcontact intensief gebruikt wordt door bijv een stofzuiger

Ik hoop van uw proffesioneel advies gebruik te mogen maken!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee, dat is niet toegestaan.
 

Kluskoningdeeerste

  • #3
Mmh ok :( ik begrijp hieruit dat het dus ten alle tijde een seperate pvc buis moet zijn waar enkel deze bekabeling doorheen loopt..

Is de lokatie nog erg vast? Ik heb een L vormige beneden verdieping van 10x6m. De onderkant van de L staat op het zuiden en is een raampartij, de bovenzijde van de L is de keuken. De thermostaat hangt nu midden in de kamer, moet hij hier perse blijven hangen of kan ik hem ook verplaatsen naar de keuken zolang hij daar maar niet vol in de zon hangt?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Misschien zit hier een oplossing tussen.
 

Fiesiekus

  • #5
Kan je de draad niet geheel instucen in de muur?
 

Kluskoningdeeerste

  • #6
Nee instucen is niet mogelijk. Vanuit de huidige muur loopt de pvc buis omhoog het plafond in. Vanaf daar loopt ie rechtstreeks richting de warmtepomp. Muurtje waar hij nu in zit gaat er dus helemaal uit waardoor ik hem niet ri de volgende muur kan vrezen.

Huis heeft enkel vloerverwarming, adhv de temp in de woonkamer en buiten bepaald de warmtepomp automatisch hoe de toever per kamer moet zijn. Zo is de badmaker warmer dan de woonkamer en de slaapkamer weer koeler dan de woonkamer.. Maw ben bang dat een draadloze thermostaat hier ook niet werkt, zal morgen wel even gaan informeren bij Eneco overigens.
 

Kluskoningdeeerste

  • #7
Oh ja nog voor de duidelijkheid, de hoofdtemperatuur moet ik instellen op de pomp zelf. De thermostaat in de woonkamer laat dus geen temperatuur zien. Je kan hem daar wel met een draaiknop warmer of kouder zetten, volledig warm is +3, volledig koud is -3 graden van de standaard.. Daarbij zeggen ze trouwens dat het maken van een verstelling op dat ding eigenlijk onnozel is omdat het 2 tot 3 dagen duurt voor de gewenste verstelling ook daadwerkelijk effect heeft.. Heeft te maken met de werking & manier van verwarmen van het huis..
 

Red

  • #8
Zon draadloze thermostaat van Honey.. werkt overigens uitstekend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu