Afvoerpomp werkt niet

Peter9

  • #1
Ik heb een Miele W920 en daarvan werkt de afvoerpomp niet.
De pomp is niet kapot.
Wel bleek er kortsluiting geweest te zijn in de stekker waarmee de pomp op de 10 contacten van de koolborstelhouder is aangesloten.
Het volledige programma van de machine werkt behalve als de afvoerpomp aangestuurd moet worden.
Omdat de machine vol blijft staan met water gaat deze ook niet centrifugeren.
Laat ik het water weglopen via de afvoerslang dan vervolgt de machine gewoon het programma.
De afvoerpomp is met 2 bruine draden aangesloten waarvan er 1 komt vanaf 1 van de 10 contacten van de koolborstelhouder (aangesloten middels 3 aderige stekker, 2x bruin, 1x aarde) Tussen de 2 bruine contacten zit een condensator (?). Mogelijk dat deze kapot is.
Vragen: Kan deze condensator (?) de oorzaak zijn dat de pomp niet aangestuurd wordt ?
Als ik een nieuwe koolborstelhouder koop, kan ik dan ook model 4229779 gebruiken i.p.v. 4229778 (niet meer leverbaar)?. Koolborstels zijn redelijk versleten en iets afgebrokkeld.
Wat kan eventueel anders de oorzaak zijn ?
 

Peter9

  • #2
Inmiddels ben ik zelf verder gaan zoeken.
Ik heb overigens geen W 920 maar een W 922 (tikfout).
Wat ik dacht dat een condensator(?) was, blijkt een bi-metaalbeveiliging te zijn voor de pomp. Indien ik deze by-pass doet de pomp het nog steeds niet. Dit is dus duidelijk niet de oorzaak.
Het blijkt nu dat de pomp geen voldoende spanning (220V)krijgt wanneer het programma aangeeft dat er gepompt moet worden. Ik meet dan iets van 4 V.
Ik denk zelf dus dat de printplaat die verantwoordelijk is voor het aansturen van de pomp kapot is. Kan dit kloppen en waar zit die printplaat en kan ik die zelf vervangen ? Welk onderdeel moet ik dan bestellen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bij iedere Miele zit een schema, ik weet helaas niet waar.
 

Peter9

  • #4
Probleem inmiddels opgelost.
Heb met de Miele monteur gebeld (0900-2020153, €0,80/min) en die legde uit dat het of een kabelbreuk in de kabel naar de pomp was of de electronica. Een ruilunit kost € 225,- ex BTW en een nieuwe unit € 305,- Dat ging me te ver, als ik ook de koolborstelunit wilde vervangen heb ik +/- € 450,- uitgegeven voor een machine van 11-12jr.
Het voorfront kun je open maken door de 3 bouten achter de deur (rond de trommel) los te nemen en drie schroeven bij de wasbak. Tevens het aftapkraantje losmaken van het klepje. De deur scharniert aan de rechterkant.
Achter het front zit het schema van de machine. Bij controle van de voedingsdraad naar de pomp bleek inderdaad bij een ty-rap verbinding 1 draad nagenoeg gebroken. Volgens mij omdat de ty-rap zo ontzettend strak zat. Er waren nog enkele draadjes van betreffende voedingkabel heel, de rest was gebroken. Vandaar die lage spanning die ik meten.
Draad aan elkaar gesoldeerd en alles werkt weer.
Zou je zowat een monteur laten komen voor zoiets simpels of nog erger een nieuwe machine kopen. Ga nog wel de koolborstelhouder vervangen zodat ik weer een goedwerkend bi-metaal beveiliging heb voor de pomp want die heb ik nog geby-passed.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Knap opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu