Lekkage na opknappen badkamer

Squonk

  • #1
Wij hebben de badkamer laten opknappen hierbij zijn o.a de leidingen in de muur weggewerkt. Toen alles klaar was ontdekte we een aantal dagen later een natte plek in de woonkamer aan de andere kant van de muur van de badkamer. Er was 1 behoorlijk natte plek vanaf de plint en daarboven nog enkele verspreide kleine plekjes. Ik heb de klusser gebeld en hij heeft de zaak in de badkamer weer opengemaakt de muur waar de leiding inliep was zeiknat en het bleek dus van de kraan van de douche te komen. Probleem lijkt verholpen echter de plek in de woonkamer werd toch iets groter en er kwamen ook enkele kleine plekjes bij. De klusser weer gebeld en weer de zaak open echter met wc-papier bij de leidingen niets te zien. Weer dichtgemaakt echter geen tegels nog erop. Toen bleek later bij een dag van veel watergebruik dan het stucwerk bij de leidingen koud en nat te worden ook in de keuken waar de watermeter zit was de leiding koud en nat ( er lag een plasje onder ). Onze conclusie is dat het door het koude water veel condens op de leidingen ontstaat en dat de nog steeds vochtige muur langzaam moet drogen. Er komen inmiddels geen plekjes meer bij . Kan iemand bevestigen dat het een condensprobleem is en wat kan ik er aan doen ? En is het normaal dat een muur zolang vochtig blijft ? De leiding laten we voorlopig nog even open en er is steeds bij waterverbruik waar te nemen dat de leiding koud en nat is met druppels aan de onderkant niet op 1 plek maar verspreid over de lengte van de leiding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Leidingen in een muur horen geïsoleerd te zijn, minstens door een mantelpijp, dit o.a. ter voorkoming van condens op de leiding.
Controleer ook even of de ruimte rond de muurplaten van de kraan met kit afgedicht zijn, bij het douchen komt hier vaak water bij en veroorzaakt lekkage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu