Zeil als badkamervloer

PaulTW

  • #1
Dag allen,

Vanwege een wat verouderde douchecabine/toillet e.d. ben ik van plan mijn badkamer te gaan aanpakken. Nu heb ik meerder vragen maar de belangrijkste is wel het volgende (kan er niets over vinden):

Kan je (mits goed gelegd) zeil gebruiken op de badkamervloer.

Momenteel ligt dit er ook (en het lekt niet). Dus het kán wel, maar hoe denken jullie er over. Raden jullie aan om het nu anders aan te pakken (watervast MDF/Lewisplaten) of is het eigenlijk wel een prima oplossing als je niet om tegels geeft (wat ik dus niet doe :) )
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Raden jullie aan om het nu anders aan te pakken
Ik denk dat je eerst even zou moeten beschrijven, wat voor ondergrond er is, en wat er in die badkamer komt.

Vooral of je weer een douchecabine (met douchebak) gebruikt of dat je de vloer van de douche direct wilt afwateren naar een putje. Want in dat laatste geval kun je zeil absoluut vergeten!
 

Rotjeknor

  • #3
Het ligt bij mij in de badkamer ook (en ook op de wanden), persoonlijk vind ik het niks, maar het werkt, lekt niet. Voordeel van zeil is wel dat het warmer aanvoelt dan tegels.
 

PaulTW

  • #4
Dat vind ik inderdaad ook een groot voordeel, dat het niet zo koud aanvoelt. Ben alleen niet van plan het op de muren te doen.

Maar bouwtechnisch is het dus geen slechte optie? Als je het zeil aan je voeten kan verdragen dan :D ?

(je hebt ook zeil in een mooi tegelmotiefje:) )
 

PaulTW

  • #5
Klusidee Kees schreef:
Ik denk dat je eerst even zou moeten beschrijven, wat voor ondergrond er is, en wat er in die badkamer komt.

Vooral of je weer een douchecabine (met douchebak) gebruikt of dat je de vloer van de douche direct wilt afwateren naar een putje. Want in dat laatste geval kun je zeil absoluut vergeten!
Het is een houten ondervloer (jaren '20) huis. Ik ben inderdaad van plan om weer een douchecabine te plaatsen. En een bad/wc/wastafel. Dus alleen 'spatwater' op ongelukken na dan...

Een kennis vertelde mij dat zeil als voordeel had dat het in ieder geval (wanneer je het goed legt) waterdicht is. Ik vraag het hier omdat er niets te vinden is, en het dus ook nooit als alternatief wordt aangedragen wanneer je een badkamer vloer wilt maken.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #6
Je zal het niet zeggen maar zeil/marmoleum is een houtprodukt :!:

Ben betrokken geweest bij de nieuwbouw van een jongerencentrum in Hillegom als bestuurslid, en alleen onder zeer strikte voorwaarden; waaronder niet (zeer) nat schoonmaken, mocht het toegepast worden.
Oorzaak: zeil kan niet tegen (veel) water :!:

willem.

:?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Paul heeft het over een tegelmotiefje... dat doet me vermoeden dat hij met zeil geen linoleum/marmoleum bedoelt maar vinyl vloerbedekking.

En dat lijkt me een volledig kunststofproduct, dus waterdicht wanneer nieuw, maar zeer gevoelig voor vallende voorwerpen.

Ik heb dat in mijn keuken, en als je iets hards erop laat vallen loop je het risico van een klein sneetje in het vinyl. Is daar niet erg, het wordt nooit erg nat daar. Maar waterdicht is het dan na verloop van tijd niet meer.

Vinyl is zo kwetsbaar door de schuimlaag onder een heel dun (0,3 mm of zo) toplaagje.

Wat je in elk geval kunt doen is de ondergrond dichtsmeren met 2 lagen waterdichtpasta, voor je het vinyl er op legt.

Ik heb dat op mijn zolder gedaan (stoffen vloertegels op spaanplaat) omdat daar een wasmachine staat. Met de wasmachine heb ik (gelukkig) nog nooit een ongelukje gehad, maar de radiator heeft daar een keer flink staan spuiten toen ik te laat was met dichtdraaien aftapkraantje tijdens vullen.

Ik was blij dat ik de ondergrond "waterdicht" had gemaakt, want na verwijderen van een paar tegels kon ik het water zo wegdweilen. Geen lekkages gehad!

Die pasta is dus ook bruikbaar onder andere soorten vloer"bedekking" dan (keramische) tegels!
 

PaulTW

  • #8
Ok, dat wist ik niet, dat zeil van hout is gemaakt :D

Maar gesteld dat ik niet met emmers water werk dan moet het dus geen problemen opleveren (en redelijk gemakkelijk vergeleken met tegels/lewisplaten e.d.)?

Alvast dank voor alle reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu