Muren spuiten ervaring

Darko

  • #1
Aangezien wij onze muren weer met structuurverf willen schilderen en daarna de gewenste kleur aanbrengen vroeg ik mij af of het niet beter structuurverf erop te spuiten. Heeft iemand hier ervaring mee, namelijk met van die doe het zelf compressors bij bv Makro en is dit mooi te krijgen? Heb wel leerder met de roller structuurverf aangebracht en een keer is het mooi de ander keer minder mooi.....anders zijn alle tips welkom over bv kwaliteit, roller.....hoor het graag.
 

Azijnpisser

  • #2
Is eigenlijk alleen met professionele apparatuur te doen. Is wel te huur, maar er is een leerproces...

Ik zou gewoon iemand vooruit sturen met een kwast voor de randen, en er zelf achteraan met een goede kwaliteit roller (kost zomaar 2-3 keer zoveel als een goedkope roller). Als je dan met een beetje regelmaat werkt, dan krijg je een prachtige muur, en kost het je niet teveel tijd.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Een goede kwaliteit roller...maar welke?
 

Paul Boulanger

  • #4
Ik weet iemand die voor weinig geld supermooi spuitwerk levert.
 

Rubbol

  • #5
Structuurverf spuiten :?:

dit lijkt me niet echt mogelijk heb je wel eens een pot structuurverf opgemaakt en omgedraaid en dan heb ik het niet over praxis rommel

die blijft je bijna in de emmer zitten en das niet voor niks die moet je dan echt veel gaan verdunnen en daardoor hou je geen structuur meer over

en structuurverf bevat zilverzand dit is ook niet echt aangenaam voor je spuitinstallatie van een kleine 4000 euro
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Om structuur ( kwartszandhoudend) te kunnen spuiten heeft u een spack-spuitmachine nodig, en een spuitlans. Heeft u deze, dan kunt u zich gelukkig prijzen: een prachtig resultaat is uw deel!

( De viscositeit van een materiaal speelt geen rol indien u de juiste applicatiemethode gebruikt: zo kunt u bijvoorbeeld beton verspuiten met de juiste apparatuur).


Elke andere spuitinstallatie kunt u direct bij de vulnisbak zetten indien u probeert kwarts te verspuiten: nozzle, tip en pomp(druk)constructie zijn hier niet op berekend. Behalve acute verstopping van uw pistoolfilter zal datgene, wat dan nog passeert, uw tip en inwendige naaldafsluiting verwoesten.

Krijgt u de kans, vergelijk dan eens de spuitdiameter aan de nozzle van een muurverf-lakverf installatie met die van een spack-installatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu