Lawaai veluxraam

DarkAngel17968

  • #1
Iemand enig idee hoe je op een eenvoudige, efficiënte manier een veluxraam akoestisch kan isoleren? Bij regenval is slapen op een kamer met velux in het dak geen pretje, kan een stuk isolatie voor het raam een oplossing bieden? Goede ideetjes welkom...
 

Sanderzzp

  • #2
Heerlijk toch dat gekletter?
 

DarkAngel17968

  • #3
Zeg dat maar aan je kleintje van 3 die je telkens weer bij slecht weer in paniek je bed uithaalt voor de rest van de nacht telkens weer opnieuw. Heeft tijdens een hevig onweer vorige zomer een traumaatje of zo opgelopen en bij de minste regenval associeert zij dat met die dag... vandaar...
 

Pepjo

  • #4
Daar valt denk ik niet zo heel veel aan te doen zonder de belangrijkste eigenschap van het dakraam aan te tasten : lichtopbrengst.
 

DarkAngel17968

  • #5
Ok, lichtopbrengst overdag... maar ik dacht aan een oplossing om enkel 's nachts te gebruiken. Er is een verduisterend gordijn aangebracht. Mss proberen om er 'iets' tussen te stoppen. Vraag is.. wat? Rolluiken boven een velux zijn duur. Als die echter geluid tegenhouden zou ik de investering overwegen maar als die nauwelijks geluid tegenhouden is een verduisterend gordijn ook al voldoende.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Wat ook vaak helpt, is om het probleem anders aan te pakken.

Als het nu de volgende keer hard regent of onweerd, neem dan de kleine eens in de arm mee voor de raam.
En probeer hem te overtuigen hoe mooi dat het is als het onweerd, door al die mooie lichtflitsen die door de hemel gaan.
Probeer er een mooi verhaal aan te hangen, dat het dus heel mooi is en zeker niets is om bang voor te zijn.
Want dat hoeft tenslotte ook niet.
Maar dit lukt alleen als je zelf ook niet bang bent voor onweer en bliksem, anders voeld die kleine het ook aan jou angst.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar zo heb ik vroeger ook onze zoon van die angst afgekregen.
En als het daarna onweerde, klom hij uit zijn bedje en opende de gordijnen, om het natuur wonder te bewonderen voor de raam.

Nu heel wat jaren later, heeft hij hetzelfde gedaan met zijn eigen dochtertje.
En die slaapt nu door de hevigste onweers buien heen, met een open raam.
 

Alex S-B

  • #7
Neem een stuk piepschuim ter grootte van heel de opening.
Bevestig hier een plaat multiplex op dat net wat groter is dan het piepschuim zodat dit net tegen het schuine dak valt. Dan nog even mooi zien te bevestigen, wel makkelijk natuurlijk want je moet het overdag zo weg kunnen halen. Hoe dikker het piepschuim hoe beter natuurlijk.
Al met al niet echt fraai maar werkt wel. Misschien nog even verven voor de afwerking.
Suc6.
 

Henkvis

  • #8
Een velux zonnescherm aan de buitenzijde????
deze zal directe regenval doen breken.
 

DarkAngel17968

  • #9
Ok, had gedacht om iets tegen het raam te bevestigen van isolatie in de zin van isomo ofzo... net iets verder bevestigen zou misschien nog beter zijn omdat de geluidsisolerende laag dan dikker kan zijn. Ik ga het alvast proberen, goedkoop en waarschijnlijk doeltreffend om het geluid te temperen (al was het maar hopelijk tijdelijk), want we hebben echt wel al vanalles geprobeerd en zijn, vind ik toch, behoorlijk rustige mensen in omgang met de kinderen. Die voelen idd ook wel aan of ze 'op hun gemak kunnen zijn' bij jou... alvast bedank voor de tips.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Ik denk niet dat het veel zal helpen met isolatie tegen geluid, wanneer een kind een trauma heeft opgelopen helpen noodvoorzieningen ook niet, er zal toch iets te horen zijn.
Hoe wilt u dit oplossen bij plotseling optredende hevige regen of onweersbuien ?
Schijnveiligheid is erger dan direct contact met de "bedreiging", elke keer dat het vertrouwen beschaamd wordt door schijnveiligheid kan het trauma erger worden.

Een bezoek aan de huisarts voor eventueel een doorverwijzing naar een psychologe of orthopedagoge lijkt me beter dan noodvoorzieningen.
 

DarkAngel17968

  • #11
Ik dacht dat dit nog steeds een bouw en klusforum was.. zonder verder uit te wijden bedankt voor de reactie maar kindjes zijn zeer complex. Er is ook geen bewezen trauma,het komt er volgens mij op aan om er een zekere tijd te laten overgaan. Het regent trouwens niet elke dag en het 'probleempje' heeft zich intussen al verlegd tot de inslaapperiode... als ik daar al efkes een oplossing voor vind dan denk ik dat na verloop van tijd alles wel weer goed komt. Tot voor bewust moment was er van enig slaapprobleem geen sprake. :oops: voor misschien het verkeerde foorum en :o dat er toch zoveel reactei komt. Bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Zeg dat maar aan je kleintje van 3 die je telkens weer bij slecht weer in paniek je bed uithaalt voor de rest van de nacht telkens weer opnieuw. Heeft tijdens een hevig onweer vorige zomer een traumaatje of zo opgelopen en bij de minste regenval associeert zij dat met die dag... vandaar...
:shock:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #13
Alex sb, piepschuim werkt heel slecht als geluidsisolator. Het is veel te licht. Bovendien kun je wel het regengeluid op het veluxraam proberen te dempen, dan nog zul je regengekletter horen op de pannen.

Als je gekletter wil opheffen, zou je aan de buitenzijde een deken oid op het glas moeten zien te leggen. Dan ben je het gekletter kwijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Irriterend lawaai van schuivende stoelen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu