Nieuwe keuken - apparatuur zelf plaatsen

Ankenijboer

  • #1
We hebben een nieuwe keuken op het oog alleen is de apparatuur bij de keukenwinkel aan de hoge kant.

Als we dezelfde apparatuur via een internetwinkel kopen scheelt het 1750 euro. Ipv 4900 zijn we dan 3150 kwijt. De keukenwinkel zegt dat zij deze korting niet kunnen bieden, omdat zij niet in die hoeveelheden in kopen.

Nu zitten we eraan te denken een keuken te kopen zonder apparatuur (we hebben nog niet gevraagd of dit mogelijk is).

Mijn vraag is, is het lastig om dit zelf te plaatsen? Wat zijn jullie ervaringen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Anke,

Zonder enige ervaring op gebied van keuken plaatsen, stellen en inbouwen van aparatuur heb ik alles zelf gedaan. De keukenkasten heb ik gekocht bij een grote bouwmarkt, de apparatuur bij diverse leveranciers (winkels). Ik heb er veel van geleerd, mede daardoor mijn bijdragen aan deze site...

Ik heb geen gebruik gemaakt van internetwinkels, omdat ik dat qua garantie en service niet aandurfde. Wel hebben de prijzen van het internet me geholpen korting te krijgen bij normale witgoedzaken. Je moet van de officiele prijs toch zeker zo'n 30% van af kunnen krijgen.

Het inbouwen van koelkast, magn. oven, vaatwasser, afzuigkap, gaskookplaat, close-in boiler: ik ben wel elektrisch en technisch erg goed op de hoogte, maar het inbouwen had ik nog nooit gedaan.
Bij elk apparaat (van de merken die ik had) zit een stap voor stap inbouwbeschrijving, en als je die zorgvuldig en rustig volgt, kan er eigenlijk niets mis gaan. Mits flink technisch knutselgevoel...

Aansluiten van gaskookplaat: extra goed gebruiksaanwijzing lezen, je hebt een verloopstukje nodig. Bij twijfel over je kunde liever even met de inbouwplaat naar de leverancier en de slang er aan laten zetten!

Er zijn internetwinkels, waar je kunt betalen bij afhalen of aflevering. Geeft toch een iets veiliger gevoel dan zo'n groot bedrag betalen per creditkaart of machtiging en dan maar afwachten of het spul ooit komt... Maar ook dat trok mij nog niet voldoende (ca 1,2 jaar geleden)

Succes bij de zoektocht.
 

Witgoedmonteur

  • #3
Let indien je het doet goed op de inbouwvoorschriften.

Indien niet volgens voorschriften is ingebouwd, vervalt de garantie namelijk, en dan kost het dus weer veel geld!
 

Ankenijboer

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden.

Het is wat je zegt witgoedmonteur je moet alles volgens de voorschriften doen want anders heb je niet aan de garantie. De kans is groot dat je net iets niet goed hebt gedaan, of iets niet op de juiste wijze hebt gebruikt en dan heb je niets aan de garantie.

We zullen er nog eens goed over nadenken. De internetwinkel die we op het oog hebben is één die niet ver van onze woonplaats is. We kunnen de winkel dus zo bezoeken en dat vind ik ook wel een prettig idee.

Het zal er ook vanaf hangen of we nu van de keukenleverancier nog wel een technische tekening krijgen. De electriciteit moet nl. aangepast worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu