Dekvloer in stukken zagen?

Oldchatterman

  • #1
In mijn nieuwbouwwoning ligt op dit moment een zandcement dekvloer van 4 cm dik (65m2). Deze dekvloer is gescheiden van de constructievloer door een folie die ik tijdens de bouw heb mogen leggen.
Zaterdag wil ik de dekvloer gaan verwijderen.

Vandaag heb ik even een proef gedaan met een boorhamer met kleine beitel en dit ging relatief eenvoudig. Vooral de folie helpt enorm. Enige nadeel is dat alles verpulverde tot kleine brokjes en dat is misschien bij het afvoeren veel schepwerk.

Ik zat nu te denken: zou het niet veel handiger zijn om de vloer in stukken te zagen. Ik hoef maar 4 cm diep en de vloer lijkt niet echt hard. Op die manier gaat het afvoeren veel sneller.

Ik was dus eerst van plan een breekhamer met brede beitel te huren, maar wat zou ik kunnen gebruiken om de vloer in stukken te zagen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een steekschop, die steekt u onder de dekvloer en wipt die in stukken omhoog, ook een lange koevoet zou kunnen.
Een haakse slijper met diamantschijf kan ook maar dan bent u veel langer bezig met het verwijderen van stof dan met het verwijderen van de vloer.
 

Sanderzzp

  • #3
Zou idd. een bats = (schep/schop) gebruiken als dat gaat. En anders de wel bekende hakhamer.
Slijpen kan natuurlijk ook, zorgen wel voor goede ventilatie en bescherming, Mond kapje, handschoenen, veiligheidsbril (skibril model).

Persoonlijk kies ik sneller voor een hakhamer, zijn je armen en handen wat minder verrot, als met een bats op het einde van de dag
 

Kloek77

  • #4
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat heb jij een kleintje :?
 

Kloek77

  • #6
Anders houdt de vloer het niet Jan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu