Lekkende cv ketel

Markos

  • #1
Hallo,

ik heb een lekkende cv ketel, het is een benraad HR 27/t, ik weet het niet zeker maar volgens mij is ie al 10 jaar oud, misschien wel ouder.

Er is al iemand langsgeweest om te kijken, en volgens hem lekt het binnenwerk van de ketel, hij zei dat reparatie te duur zou zijn en dat ik beter een nieuwe kan kopen. Is dat echt zo duur? En hoe kan ik zeker weten dat het binnenwerk lekt? Er is geen drukverlies. laatste keer dat ik water heb bijgevuld is misschien wel 1 jaar geleden, de druk zit al een lange tijd iets boven de 1, moet tussen de 1 en 2,5 zijn. En sinds de lekkage ( 1 week ) is er ook geen drukverlies geweest.

Maar ik vraag me af, misschien valt het nog in de garantie tijd, dan zou ik dat dus gemaakt kunnen krijgen, ik weet alleen niet hoelang er garantie op zit op het binnenwerk.

Nu heb ik op sommige sites gelezen dat er 15 jaar garantie zit op sommige merken,voor het binnenwerk dan, zou dat bij benraad ook zo zijn? Ik ga sowieso ff bellen met benraad en vragen over de garantie.

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Wat lekt er dan? Het kan dus niet de warmtewisselaar zijn, want dan zou de druk teruglopen.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #3
Warmtewisselaar rookgaszijdig lek.
Indien geen garantie is dit inderdaad een dure reparatie.
Waarschijnlijk gewoon garantie op het onderdeel, echter niet op de montage ervan.

In deze ketel zit een Atag warmtewisselaar, en die hebben 10 jaar garantie, dus met een beetje geluk....


suc6
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Kan wel de wisselaar zijn, deze gaan allemaal open in de linkerhoek voor en rechtsachter, het water wat je dan ziet is gewoon condenswater wat in de afgesloten bak terecht komt.

Het kan ook een gat in de condensbak zijn.

Wisselaar van dit type ketel zit kwa prijs boven de 800,-. Voor hetzelfde geld kun je beter in een nieuwe ketel inversteren.
 

Markos

  • #5
Bedankt voor de reakties, het lijkt erop dat de bak waar de wisselaar in zit lek is, de ijzeren omhulsel waar de warmtewisselaar inzit, ik zie gewoon dat als ik ervoor sta rechtsonder het water uitdruppelt.

Mijn buurman had hetzelfde probleem een tijdje geleden. hij heeft dus alleen het onderste gedeelte van het omhulsel vernieuwd, kosten rond de 250 euro.

Maar, ik stond stomverbaasd te kijken toen ik zag dat de dopje van de automatische ontluchter er niet in was geschroefd, ik denk dat ik dat toen ben vergeten toen ik het cv systeem had bijgevuld, nou heb ik een gevoel dat dat misschien wel de oorzaak is geweest voor de lekkage, want als ik het goed herinner heb ik het een jaar geleden bijgevuld, dat wilt zeggen dat de automatische ontluchter dus gewoon open was zonder het dopje erin voor een jaar, als het niet langer is. :shock:

Zou dat de oorzaak kunnen zijn?

Morgen komt er weer iemand kijken om er zeker van te zijn waar die nou precies lekt, grote kans dat het onderste gedeelte van het omhulsel gewoon lek is gegaan, als dat zo is dan hoop ik dat er nog zoiets te koop is,zal wel toch?

Alvast bedankt.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
In principe is het normaal dat het dopje van de ontluchter niet dicht is. anders kan hij immers niet ontluchten. Het dopje eraf is weer wat anders.. Er kan op die manier stop in komen en mogelijk een lekkage veroorzaken.
 

Markos

  • #7
Zijn er winkels of internetsites waar tweedehandse (gebruikte) onderdelen worden verkocht?
 

Cv-boy

  • #8
Gewoon even naar de bekendste 2e hands site gaan
 

Chathanky

  • #9
Is het wel een HR ketel.
Een vr ketel mag niet condenseren. :mrgreen:

Als het te maken heeft met condens dan kan het te maken hebben met de cv temperatuur of een niet goed werkende rookgasafvoer.

Als het de ontluchter is past bij deze ketel een standaard zelfontluchter.
Dit is het origineel, mocht er een waterslot inzitten kun je hem zonder aftappen uitwisselen. (wel even 100% overtuigen natuurlijk)


 

Markos

  • #10
Na veel zoeken ziet het ernaar uit dat de onderbak lekt, want als ik met mn vinger op de plek waar het lekt langs heen ga dan krijg ik zwarte strepen op mn vinger, plus heb ik ook best vaak storingen met de melding dat de maximaal thermostaat open is.

Ik dacht van ik ga er eens even bij staan om te kijken wanneer die nou uitvalt met die storing, dat is niet gebeurd nog maar ik zag wel dat de temperatuur van het water bijna 100 graden werd, hij viel net niet uit denk ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu