Vrij nieuwe AEG Lavamat L64840 ,lagers defect of niet?

Thor2002

  • #1
Hi,

wij hebben een vrij nieuwe AEG Lavamat (L64840, type hp044441 ) die sinds een dag of twee bij het ronddraaien op een bepaald punt in de rotatie van de trommel een 'schrapend' geluid maakt. Het is gelijk aan een soort metalen borstel die tegen de trommel aan veegt.
Ik heb het vermoeden dat er aan de 'buitenzijde' van de binnentrommel (dus waar de gaatjes in zitten) een voorwerp zit, dat tegen het omhulsel (dus de buitentrommel) aanloopt.
Bij het centrifugeren neemt de herrie toe. Het lijkt dan ook vooral uit de rechter onderhoek te komen, ter hoogte van de pomp. Als ik het klepje open doe, neemt het geluid ook aardig toe.
Om nu direct een monteur langs te laten komen is ook zo wat (en nee, dat kost niets, behalve een dag vrij nemen.....en dat kost ook geld!) als ik het misschine ook zelf kan oplossen.
Weet iemand toevallig of ik een aantal zaken kan uitsluiten? verdenk ik de trommel (met zijn lagers) of de waterpomp (zit er iets in de aanvoerleiding of zo)?

Thor.
 

Pigion

  • #2
Check de lingerie van vrouw en dochters eens op verloren ijzerwerk. Ik heb al eens een beugel moeten verwijderen.
Pigion
 

Thor2002

  • #3
@ pigion: Is een goede. (off-topic: ik zit vooral aan de achterkant van mijn vrouw haar lingerie om de boel uit te doen. :mrgreen: En mijn dochter is nog te jong voor een BH-tje, dat moet ze niet proberen!)

Zonet nog een keer na de hele boel uitgebaggerd te hebben e boel laten draaien, maar het wordt niet minder...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zelf gaan klussen aan een zo goed als nieuwe machine kan de aanspraak op garantie doen vervallen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu