Houtopslag voor openhaard

A

Anonymous

Gast
  • #1
Heeft iemand ideeën hoe een houtopslag buiten te maken voor mijn openhaard hout.

Ik woon op een boerderij, dus iets landelijks of zo.

gr. Peter
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zelf onlangs een houtopslag gemaakt tegen en zijmuur, met behulp van bitumenplaat. Dit is golfplaat (te verkrijgen in zwart, groen of bordeaux bij bouwmarkten), die makkelijk op maat is te zagen met een gewone zaag.

Van eenvoudige houten balkjes heb ik een viertal driehoeken in elkaar getimmerd, die ik naast elkaar (ca. 80 cm uit elkaar) zo op de muur heb bevestigd dat de schuine zijde naar beneden afloopt. Je kan het natuurlijk zo breed en hoog maken als je zelf wilt.

Vervolgens heb ik de driehoeken met elkaar verbonden door horizontaal latjes op de schuine zijden te timmeren. Op deze latjes heb ik vervolgens met houtschroeven (en niet met de speciaal daarvoor gemaakte en peperdure spijkers) de bitumenplaat op de schuine zijde vastgemaakt.

Ter afwerking heb ik de schroefkoppen met zwarte plastic plaatjes die in de kruiskop van de schroef worden gedrukt afgedekt (bij de doe-het-zelfwinkel te verkrijgen). Om ervoor te zorgen dat je hout straks niet wegrolt, kan je nog aan de beide zijkanten een verticale plank of balk bevestigen.

Zo heb je voor weinig geld een afdakje voor je haardhout dat er nog leuk uitziet ook. Mijn buurman heeft drie jaar eenzelfde constructie gemaakt van zwart bitumenplaat en daar begint zich nu een groen/wit mos op te hechten. Ziet er zeer rustiek uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu