Badkraan monteren

Jensioo

  • #1
Hallo,

Ik heb een klein probleem met het monteren van mijn nieuwe badkraan. Als ik de s koppelingen heb gemonteerd op de montagebeugel wil ik de badkraan erover heen schuiven. (Merk mag ik volgens mij niet noemen maar het brult :D )

Ik krijg de kraan over de eerste rubbers heen maar als ik dan nog 1,5 cm moet gaat hij niet verder. Nou heb ik er naar gekeken en nou zit een van de s koppelingen licht scheef. Hebben jullie voor mij een praktische oplossing hoe ik dit kan oplossen?
 

Klusklusklus

  • #2
Ik weet niet waar je over spreekt/schrijft?
*badkraan eroverheen schuiven.. (schroeven?)
*Ik krijg de kraan over de eerste rubbers heen (welke rubbers?)

Heb net hetzelfde klusje 2 keer gedaan en bij mij zat ook van de muurplaat 1 kant iets scheef.
Omdat ik kunststof leidingen heb gebruikt en zodoende de zaak niet meteen los breekt en gaat lekken, heb ik hem met de kraan er handvast opgeschroefd, iets bijgebogen tot ie recht zat. Toen ging het wel.

Of e.e.a. mogelijk is hangt echter sterk af van de wijze waarop de muurplaat is bevestigd, als deze volledig in het cement zit kun je het geriefelijk vergeten om er iets aan te buigen.
(geldt ook indien gesoldeerd)

Verders bijz. belangrijk om veel aandacht te besteden aan de plaatsing van je muurplaten.
(scheelt veel ellende achteraf)
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
@Klusklusklus, er zijn kranen die je over de s-koppelingen moet schuiven.
Op die s-koppelingen zitten o-ringen die zorgen voor de afdichting.
De kraan borg je op de s-koppeling met een inbusboutje oid.

@Jensioo, ik zou de s-koppeling eruit draaien en de muurplaat een beetje vrij hakken.
Vervolgens iets anders van 1/2" in de muurplaat draaien waarmee je kract kan zetten en kijken of je hem een beetje kan verbuigen.
Klusklusklus schreef:
Verders bijz. belangrijk om veel aandacht te besteden aan de plaatsing van je muurplaten.
(scheelt veel ellende achteraf)
Dat is nu te laat.
 

Jensioo

  • #4
De montagebeugel is gewoon met pluggen en al vast gezet. Ik heb de leiding er in vast gesoldeerd. Helaas is de tegelzetter al geweest dus de beugel is al mooi weg gewerkt en zit ik niet echt te wachten op het er weer uit te breken.

Ik kan de beugel nog wel iets bewegen en nou ga ik vanavond kijken of ik het met buigen kan veranderen en een hoop vaseline. Maar vanwege de soldeer durf ik nou ook niet te veel kracht er op te zetten. Het vervelende is natuurlijk ook dat ik er nu pas achter kom dat hij iets scheef zit. Waarschijnlijk is de beugel iets verbogen bij het bevestigen.

Mochten jullie nog praktische oplossingen hebben die het tegel werk kan sparen dan hoor ik het graag!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als het goed gesoldeerd is kan het wel hebben, een randje vrijmaken en de koppeling rechtzetten met een pen die er redelijk strak in past.
Een andere mogelijkheid is er m.i. toch niet en wanneer het mis gaat moet een nieuwe tegel gezet worden maar dat is anders ook het geval.
Vergeet niet de openingen achter de rozetten af te kitten.
 

Jensioo

  • #6
Jan bedankt voor je tip, zoiets vermoede ik ook al dat ik weinig keus had.

Ik ga kijken of ik het dit weekend kan doen, ik wil er wel even de tijd voor nemen. Maar ik moet eerst de tegelzetter weer eens bellen. Hij heeft laatst een tegel vervangen. daarbij heeft hij de tegel ernaast laten barsten, dus die moet nu vervangen worden. Soms zit het echt niet mee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu