Aansluitschema ventilator

Remco79

  • #1
Hallo,

Ik heb een buisventilator op het oog welke ook een nalooptijd heeft. Levering duurt een aantal dagen, maar ik wil morgen met de nieuwe electra aanleggen in mijn badkamer. Heeft iemand een schema welke draden er dan allemaal naar de ventilator moeten en waar deze vandaan komen.

Ik denk zelf sowieso een blauwe vanuit de centraaldoos (eventueel ook aarde). Een zwarte vanuit de lichtschakelaar, maar hoe moet de bruine geschakeld worden?

Dus kortom, wie heeft er een aansluitschema?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Bij de ventilator heb je bruin, blauw, zwart en eventueel geel/groen nodig. Bruin levert vaste spanning voor de naloop die de ventilor intern schakelt.
 

Remco79

  • #3
Dit betekent dus (als ik het goed begrijp) dat bruin en blauw uit de centraaldoos komen en zwart vanuit de schakelaar, of moet bruin ook naar de schakelaar. Kan iemand het één en ander schematisch weergeven? Bedankt!!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Zorg gewoon dat de draden ter plaatste van de ventilator uitkomen. Idd blauw, bruin en geel/groen vanuit de centraaldoos en zwart vanuit de schakelaar. Als je ventilator wordt geleverd zit er ongetwijfeld een aansluitschema bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu