Vloerverwarming als hoofdverwarming niet warm genoeg

Paul111

  • #1
Mijn vloerverwarming heeft het 10 jaar goed gedaan.
Vorig jaar is er van de cv installatie het water af geweest voor onderhoud.
Er zijn toen 2 radiators verhangen.
Sindsdien doet de vloerverwarming het niet meer zo goed. Wordt als hoofdverwarming in de aanbouw niet warm genoeg meer.
Tijdens het onderhoud is de vloerverwarming gewoon op druk gebleven, daar hiervoor twee afsluiters op aan en afvoer zitten gemonteerd.
Nu blijkt, dat elke groep (in totaal 3 stuks) afzonderlijk wel schijn te werken. Indien ik een tweede groep opendraai zakt de aanvoertemperatuur van 40 naar 25/30 graden, welk niet genoeg is om de vloer lekker warm te krijgen. Het lijkt wel of er niet voldoende warm water komt voor alle groepen tegelijk, echter bij de aanvoer (bij het termosstaatventiel is het water gewoon heet (keteltemperatuur).
Ik heb ook al geprobeert radiatoren in het huis dicht te draaien, dit in de buurt een aftakking hebben. Dit heeft ook niet geholpen.
Vorig jaar is er door een installateur een nieuwe pomp opgezet. Daar deze het probleem niet heeft opgelost is uiteindelijk de oude pompt weer terug gezet. Wie weet hier raad mee?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Dat de temperatuur terug zakt als u de andere groepen ook open zet, is normaal. U krijgt namelijk een veel groter verwarmend oppervlak, dus de temperatuur gaat zich verdelen over alle groepen.

- Het is mogelijk dat, voordat de vloer eindelijk goed op temperatuur is, De kamer thermostaat de gewenste themperatuur al heeft bereikt, en dat vervolgens de ketel te vroeg uitslaat.

- Zet de groep naar de aanbouw volledig open en knijp de andere 2 groepen eens wat, hierdoor komt er meer warmte naar de aanbouw toe.

- Zet de thermostaat eens een aantal uren op 25-27 graden, en stook alleen op de vloeverwarming (hoofdverwarming toch??), wordt de 25 graden uiteindelijk wel gehaald??
*zoja, niets aan de hand dus alles werkt zoals het hoort, alleen moet de vloer in geregeld worden.
* zo nee, dan is er mogelijk iets loos met de doorstroming in de vler, Verstopping??, pompt haalt zijn opvoerhoogte niet??
 

Chathanky

  • #3
Toch te weinig primaire voeding van de ketel mag je bijna aannemen.
Als je een groep wel op temperatuur krijgt in de aanvoer moet hij de 2de en 3de ook op 40 graden mee krijgen. Of er nu wel of geen verstopping is.
Een koude vloer opstarten kan tot gevolg hebben dat het even duurt voordat de aanvoer ook 40 graden wordt. Of je nu 20 graden moet bijmengen of 30 graden retourwater kan precies het verschil maken.

Zit er een bypassventiel gemonteerd? die kan wel eens versteld zijn tijdens de werkzaamheden. Of het voetventiel, ook die kunnen ze versteld hebben.
Beide zaken kunnen er voor zorgen dat je te weinig ketelwater mengt aan het koudere vloerwater.
 

Paul111

  • #4
Screech:
Als ik een tweede groep opendraai zakt de temperatuur meteen.
Eerst had ik alle groepen openstaan, echter dan loopt de temperatuur op naar max. 25 graden, terwijl dat vroeger veel hoger was.
De kamer waar de thermostaat hangt is zo afgeregeld, dat de vloerverwarwing de tijd krijgt om op te warmen. Alle groepen worden trouwens gebruikt in de aanbouw als hoofd verwarming. Gelukkig heb ik daar voor het voorjaar ook nog een radiator hangen, zodat ik nu de temperatuur net op niveau krijg. Alleen wat als het buiten kouder wordt?
Als ik de vloerverwarming moet opstoken, moet ik dan alle radiatoren sluiten in het huis?
Chathanky:
Hoe kan ik de primaire oeding ophogen als deze teweinig is?
Als ik bv de tweede groep open zet, dan zie je de temperatuur wel zakken en aan de pomp voel je de stroming ook kouder worden.
Het water boven aan het temperatuurventiel blijft wel heel heet.
Er is geen bypassventiel gemonterd. Een voetventiel is bij mij helaas niet bekend. Waar kan ik dit aan herkennen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu