Lcd ophangen aan holle muur

Mrtn

  • #1
Ik moet bij mijn ouders thuis een redelijk zware lcd-tv (25 kg ongeveer) ophangen. Nu is het probleem dat de lcd aan een gipsplaten wandje moet komen. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Het gaat om een muursteun met een arm van circa 40 cm. Het plaatje dat op de muur bevestigd wordt zal circa 12 x 15 cm zijn...

Plaatje multiplex oid ervoor? Welke pluggen kan je in dat geval het beste gebruiken?
 

-stuffie-

  • #2
Gipsplaat verwijderen, achterhout aanbrengen, muur in oude staat herstellen, beugel bevestigen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Breng een stuk multiplex aan op de wand, ter hoogte van de balkjes waar de gipsplaten op zitten, zet de plaat vast met schroeven en monteer de steun hierop.
Verf de multiplex plaat in de kleur van de wand.
 

Michiel_H

  • #4
Het beste, eenvoudigste en mooiste is om de regels achter de gipsplaten op te zoeken en op die plek de steun op te hangen. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je daar de tv niet wil hebben. Dan kun je een holle wand anker gebruiken die speciaal voor een holle wand is. Je boort een gat van ongeveer 20-22 mm en daardoorheen steek je het anker. Deze ankers kunnen goed 100 kg uittrekkracht hebben. Ik heb zo zelf een 46" van 35 a 40 kg opgehangen. Maar deze hangt strak tegen de muur en kan dus niet met een beugel van de muur af draaien.
Een korte rekensom zegt dat dat bij jou wel moet lukken:
2 bevestigingen: 200 kg
op te nemen moment: 200 x 10 cm
armlengte aan andere zijde: 40 cm
maximaal gewicht: 200 x 10 / 40 = 25 kg.
Ik zou dus eens goed kijken wat deze ankers daadwerkelijk kunnen hebben (dat hangt ook van de dikte van de gipsplaat af, maar dat staat allemaal op het zakje).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Deze ankers kunnen goed 100 kg uittrekkracht hebben.
Een plaatje van 12 x 15 cm met draaiarm bevestigen met hollewandankers in gipsplaten ?
De tv komt ongeveer 40 cm van de wand en de gipsplaten moeten dat houden ?
No way.
 

Michiel_H

  • #6
Jij zegt "IN" gipsplaten, ik zeg "AAN" gipsplaten. Die ankers grijpen aan de achterkant aan de gipsplaat en dan kan die verrassend veel hebben..
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb eens een loeier van een radiator opgehangen aan een gipswandje met die hollewand ankers. Dat ging inderdaad prima. Ik had wel een speciale tang nodig die het anker laat 'uitvouwen' achter de wand.
 

Mrtn

  • #8
Bedankt voor de reacties tot zover!

Begrijp ik het goed dat één balk (achter de gipsplaten) de tv kan dragen? Is het niet de beste (wellicht niet de mooiste) oplossing om inderdaad een plaatje multiplex op twee balken te schroeven (waarschijnlijk 30 cm, max 60 cm uitelkaar) en in het midden daarvan de steun op te hangen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Dat zou ik wel doen.
Het overhangend gewicht dat door de lengte van de draaiarm ontstaat telt minstens dubbel en dat houdt de gipsplaat niet op zo'n klein stukje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu