Plinten bevestigen

Mr. Slob

  • #1
Hallo,

Ik heb onlangs een nieuwe eiken (massief) vloer in m'n woning gelegd. De vloer heeft inmiddels flink van zich doen spreken en is 'aan de wandel' gegaan, met een bolling tot resultaat. Dit is opgelost door overal rondom een cm weg te halen. Nu moeten de plinten nog, maar ik wil hier nog een tijdje mee wachten om te zien hoe de vloer reageert tijdens andere jaargetijden.
Maar hoe kan ik de plinten nu het best bevestigen? Het zijn platte plinten gemaakt uit hetzelfde hout.
Als ik de plinten aan de vloer vastmaak middels kleine spijkertje, kit of dubbelzijdig tape komt er natuurlijk weer een naad langs de muur als de vloer gaat krimpen.
Uiteindelijk wil ik ook nog een witte rechtopstaand plint van MDF rondom hebben.
Wie weet wat de beste/mooiste oplossing is?
 

Mr. Slob

  • #2
Is er niemand die iets weet? Er zijn toch vast wel ervaringen waarbij het ene beter uitpakt dan het andere?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zullen vast wel ervaringen zijn maar het forum wordt gerund door vrijwilligers die niet de hele dag achter hun pc zitten te wachten op vragen :?
 

Mark Paauw

  • #4
Volgens mij heb je niet veel keus en moet je de plinten gewoon op de muur maken (schroeven of kitten). Kun je niet gewoon de plintjes achterwege laten en een iets dikkere plint gebruiken die de naad ook afdicht?

Je hebt het over 1 cm. die je van de muur af blijft. Een standaard plint is 13 mm. dik (halve (6cm. hoog) of hele plint (12 cm. hoog)in vuren). Maar als je plinten van MDF maakt kun je die ook zagen uit bijv. 15mm. en dekt de naad prima af. Je vloer kan werken en je krijgt geen naden.

Andere optie kan nog zijn om de houten plintjes vast te maken onder aan je MDF-plint. Je houten plintje laat je dan rusten op de vloer en de mdf plint maak je vast aan de muur (je krijgt dan een soort L plint).

(ik zou kiezen voor de eerste oplossing. MDF kun je in elke gewenste kleur aflakken)
 

Miez

  • #5
Ik heb onlangs ook een eiken vloer gelegd, maar wil niet van die eiken plinten.
Daarom heb ik witte MDF plinten gekocht, met een sierprofiel erin gefreesd. Ik mag t merk niet noemen, maar zijn bij gewone bouwmarkten te koop.
Ze worden bevestigd met een click systeem, dmv een ring die je op de muur schroeft. De plint die ik heb, overbrugt 2 cm...

Ik hoop alleen dat als de vloer gaat 'werken' de plinten niet van de muur losgeduwd gaan worden, omdat ze dmv het click systeem niet muur vast zitten zoals gewone plinten. Je kan ze er ook weer af halen om bijv kabels achter langs te leggen....
 

Mr. Slob

  • #6
Ik wilde eerst ook geen eiken platte plinten, maar nu de vloer zo is gaan werken heb ik geen keus. De vloer was al ruim een cm rondom van de muur vrijgelaten, maar dit was binnen no time verdwenen. Nu dus weer een cm rondom vrij gemaakt. Als de vloer weer veel gaat krimpen, dus weer in z'n oorspronkelijke positie komt of nog verder los ik dit nooit op met een MDF plint. Veel keus heb ik dus niet volgens mij.
De tip om de eiken plint onder de MDF plint te bevestigen is een goeie. Daarvoor bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu