Aanleggen CV (plan)

Leandres

  • #1
Ben bezig met het renoveren van een bovenverdieping.

Naast onze winkel bevind zich een woning die tot voor kort verhuurd werd, nu de huurder het pand verlaten heeft willen wij de bovenverdieping, welke nooit verhuurd werd, gaan renoveren. Dit betekent dat alles kaal gemaakt wordt en er nieuwe wanden omhoog gezet worden etc. etc. Hiervoor heb ik een plattegrond gemaakt hoe de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen.

Nu zou ik graag jullie visie hebben op het door mij ontworpen CV plan voor de boven verdieping (zie schets). De zichtbare leidingen gaan straks via, de nog te realiseren, zolder lopen.

 

Xr8

  • #2
Lijkt me geen probleem. Let wel op dat wanneer de leidingen het hoogste punt zijn op zolder er wel voldoende ontluchtingsmogelijkheden zijn.

Als de ketel het hoogste punt is, zorg dan dat de leidingen oplopen naar de ketel toe. Als het mogelijk is om de leidingen onderlangs te laten lopen, zodat de radiatoren het hoogste punt zijn dan zou ik dat doen. De radiatoren zijn makkelijk te ontluchten en werken dan direct als luchtpot.

Succes.
 

Leandres

  • #3
Goeie tip.

Ben alleen bang dat de leidingen (22 mm) het hoogste punt in de installatie zullen zijn, ik zal dus op 'zolder' een ontluchtings voorziening moeten creëren.

Technisch gezien is deze tekening realistisch?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik zou de radiatoren aan de buitenwanden plaatsen omdat dit de koudste wanden zijn.

Voor de badkamer zou ik iets meer vermogen plaatsen omdat je daar meer warmte wil hebben dan in je slaapkamers.
 

Xr8

  • #5
Moet technische gewoon goed kunnen werken, tip van de headhunter is zeker het aanraden waard. Vooral bij plaatsing van een designradiator, deze werken met de huidige modulerende ketels wat minder doordat deze ketels met een lage watertemperatuur werken. Een grotere is dan aan te raden.

Als je in de 22mm leiding een t stuk zet van bv 22-22-22 en je zet hier rechtop een stuk buis in met ontluchter dan gaat dit buisje als luchtpot werken.

Je kunt ook een automatische ontluchter overwegen, echter deze willen wel eens gaan lekken, vooral op zolder kan dit er vervelend zijn.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik zou tevens een goede warmteverliesberekening laten maken, als dat nog niet gebeurd is. Dan weet je zeker dat je een goed gebealanceerde installatie maakt. Geeft extra comfort.
 

Leandres

  • #7
Ik heb deze opstelling zelf ontworpen. Heb wel enig kennis met het aanleggen van een CV systeem maar ben natuurlijk geen professional.

Warmteverlies berekening? Is zoiets zelf te doen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu