Slijpen in beton

Spritske

  • #1
Ik zit met een vraagske. op mijn werk zit in met een probleem. als beroep ben ik loodgieter en ik moet een wc buis plaatsen in geberit. Nu het volgend probleem is dat de afstand redelijk groot is. Mijn buis is diameter 90 en er komt maar 10 cm cappe op. Dus dat wordt inslijpen in den beton. weten jullie soms een goed oplossing om het slijpen gemakkelijk te doen gaan want ben er al aan begonnen en het gaat niet redelijk vlot omdat het redelijk lastig is
 

Xr8

  • #2
2 gleuven (laten zagen) met een diamant zaag en het midden eruit hakken met een sloophamer, eventueel 3 gleuven laten zagen om het makkelijker eruit te krijgen, in kleinere stukken.

Succes.
 

Spritske

  • #3
Het probleem is dat we het zelf moeten slijpen van onze baas. dusja slijpen met slijpmachine
 

Droid

  • #4
Ik zou een waterzaag met diamantblad huren. Zonder water is geen doen, dan stoft het te hard. Dat is ook niet bepaald VCA. ;)
 

Michiel_H

  • #5
Zeg tegen je baas dat hij z'n werkvoorbereiding op orde had moeten hebben, dan was de buis al ingestort geweest. Of ben je 'm zelf vergeten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Je bent loodgieter en wij moeten jouw gaan vertellen hoe jij je werk moet doen?

@droid VCA geld alleen voor aannemers(Veiligheids Checklist Aannemers)

Hierin staat dat indien je VCA gecertificeerd wil worden je werknemers in bezit moeten zijn van een Basis veiligheid certificaat.

Het bezit van dit certificaat is niet verplicht indien je bedrijf geen VCA certificering voert, een bedrijf is ook niet wettelijk verplicht om VCA gecertificeerd te zijn.
Er zijn een aantal opdrachtgevers die dat eisen (NAM,AKZO,Shell) maar het heeft geen wettelijke basis.

Een Arbo inspecteur vraagt graag naar je certificaat maar kan je niets maken als je die niet hebt.

Het droog slijpen in beton is in NL volgens ARBO verboden.
 

Spritske

  • #7
Ahja gebeurt zoveel in den bouw dat niet mag. ik zit meer in appartementen he dus op voorhand klaarsteken is wat moeilijk en ik werk daar nog nie zo lang ook. op mijn vorig werk nog nooit zoiets tegengekomen
 

Droid

  • #8
VCA of niet... ik zou het niet doen. Ook al werk ik ergens nog niet zo lang. De stof die vrijkomt is niet gezond voor je.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Een prof dient z'n vak te beheersen en te weten waar hij mee bezig is.
Dat geldt ook voor werkzaamheden zoals u wilt uitvoeren, vragen van beroepsmensen zijn op dit forum niet toegestaan, dit is een forum voor klussers, lees eens de forumregels.

Het is vreemd dat u die vraag hier stelt, u moet hiervoor bij uw baas zijn, hij is tenslotte verantwoordelijk.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu