Nieuwe groep nodig voor wasmachine en droger

Asimov

  • #1
Ik wil wegens ruimtegebrek in keuken en badkamer mijn wasmachine en droger in een kast in de slaapkamer plaatsen, dus er moet een nieuwe aansluiting voor water en afvoer komen.

Maar ik heb ook gehoord dat er een nieuwe groep gemaakt zou moeten worden, maar aangezien ik de wasmachine en droger nooit tegelijk gebruik vraag me af of dat nodig is, en of ik het niet gewoon met een geaard stopcontact in de kast doen.

Gr. Asim
 

Ronald42

  • #2
De wasmachine moet op een seperate geaarde groep. Droger ook maar als je ze nooit tegelijk gebruikt is het geen probleen hiervoor 1 groep te hebben.

Bij de bouwmarkt verkopen ze overgens een zogenaamde was/droog combinaat. Ziet er een beetje uit als een verleng kabel van ong. 1 meter met aan de ene kant uiteraard een stekker en aan de andere kant een dubbele contactdoos. (gemerkt Wasmachine / Droger) met het gebruik van deze combinaat word de droger tijdelijk uitgeschakeld op het moment dat de wasmachine opwarmt.

Zo kun je ze toch beide gebruiken. In het verleden als een aparte groep echt niet mogelijk was heb ik dit naar volle tevredenheid van de gebruikers wel eens toegepast. De combinaat kost ongeveer € 50 maar is niet te gebruiken met drogers met elektronische programma's.
 

Gerrit

  • #3
Ik zie het niet graag, maar het staat een ieder vrij zijn wasautomaat in de slaapkamer te plaatsen. Bedenk dan wel dat er eigenlijk een aparte groep hoort te zijn voor die machine, maar als er verder niet veel op de groep zit zal dat wel goed gaan.

Veel belangrijker is echter dat de kontaktdoos op de slaapkamer goed geaard is. Ik heb enkele keren bij klanten moeten zoeken naar een fout omdat werkelijk alles (waterleidingen, c.v.-leidingen, kranen) onder spanning stond en toen bleek dat de wasautomaat op de slaapkamer stond en aangesloten was op een kontaktdoos zonder aarde.

Controleer dit dus heel goed, of liever nog: laat het controleren door een vakman. Met elektriciteit valt niet te spotten!
 

Asimov

  • #4
Bedankt voor jullie reactie.

Een van mijn buren heeft de wasmachine en droger in een geïsoleerde kast op het balkon staan, zou dat beter zijn dan in de slaapkamer?


Asim
 

Ronald42

  • #5
Beter voor je nacht rust wel. :lol:

Voor de machines lijkt me niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu