Nieuw onderwerp Reageren
DeBouwer


Geregistreerd op
5-10-2008
Berichten: 3
05 Oktober 2008, 11:43   Aansluiten oud krachtstroom ( 4 dradig )
Wij zijn fanatieke klussers en eigenlijk nooit hulp nodig... Cool , maar nu toch maar even hier lid geworden en wellicht kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan andermans-klus-perikelen.

Nu dus toch een vraag: ( namens vriendlief dus wellicht omschrijf ik het niet helemaal in de juiste terminologie).

Er moet een autobrug aangesloten worden op ons krachtstroom. Het is krachtstroom 4-dradig ( schijnt ouderwets te zijn ??) en dat moet op een vier-dradige stekker... wel kleurtje moet nu waar in.. zeg maar...zodat hij de stekker ook eventueel in andere apparatuur kan gebruiken ( b.v.lasapparaat ).
ha,ha, ik hoop dat julie het snappen, anders zal ik straks vriendlief even zelf hierheen sturen..... Razz
Klusidee
Fiesiekus
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
26-7-2005
Berichten: 16274
05 Oktober 2008, 11:46  
Je moet meer info geven; bijv. zijn die 4 draden 3 fasen + aarde? Dan wordt de brug dus in driehoek aangesloten? Dan moet je ook een aaansluitschema daarbij zoeken.
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 12544

groningen
05 Oktober 2008, 11:47  
Je hebt hier een krachtaansluiting zonder nul.
Deze is alleen geschikt voor machines op 400v, mogelijk dat het op een brug wel werkt, of dat de brug kan worden aangepast zodat het werkt.

Lasaparatuur kan ook verschillende aansluitingen hebben, als deze een 5polige stekker heeft houd het op, een 4 polige is wel aan te sluiten.

Geef eens wat aansluitgegevens zoals vermeld op een typeplaatje.
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 12544

groningen
05 Oktober 2008, 11:48  
Fiesiekus schreef:
Je moet meer info geven; bijv. zijn die 4 draden 3 fasen + aarde? Dan wordt de brug dus in driehoek aangesloten?
dat heeft er niets mee te maken hij kan ook in ster op 3fasen zonder nul.
Fiesiekus
Vaste Beantwoorder

Geregistreerd op
26-7-2005
Berichten: 16274
05 Oktober 2008, 11:59  
Embarassed
DeBouwer


Geregistreerd op
5-10-2008
Berichten: 3
05 Oktober 2008, 12:06  
Zo zeg jullie kunnen vlot! Shocked

Ik verwacht vriend binnen een half uurtje binnen voor een boterham, dus dan zal ik hem even langssturen voor meer info.
DeBouwer


Geregistreerd op
5-10-2008
Berichten: 3
05 Oktober 2008, 14:26  
Hier een tweetal plaatjes om de boel te verduidelijken:







hmmm... de plaatjes worden niet zichtbaar... als je de http even copieert naar je adresbalk dan zijn ze zichtbaar...

Maar even op de site gezet,mod
Ralph


Geregistreerd op
2-1-2007
Berichten: 1566

enschede
05 Oktober 2008, 15:19  
Die 4 dradige stekker kan vervangen worden voor een 5 dradige, de nul sluit je dan gewoon niet aan in de brug maar alleen de de 3 fasen en randaarde. Desnoods kan je ervan terugkomen met een stekkerdoos met wel 3 fasen en nul voor je lasapparaat. Zit er verlichting aan de brug of is het een 2 koloms brug?

Let wel op dat de brug de goede kant opdraait anders moet je 2 fasen omdraaien. Bij de fasen verkeerd om werkt de brug wel maar de afslagbeveiling vaak niet met als resultaat doorgetrokken staalkabels of tandwielen.
Klusidee
Sxnder
Specialist Elektra

Geregistreerd op
10-2-2008
Berichten: 3413

NL
05 Oktober 2008, 15:46  
2 Conclusies: 1 De brug kan zowel met, als zonder nul worden aangesloten.
2 Die schakelkast lijlkt mij wat vreemd aangesloten met 2 aders en één aarde?. Met deze kabel zou het wel mogelijk moeten zijn een volledige krachtgroep met nul en eventueel een extra 5 polige wcd te realiseren, mits de kabel in groepenkast ook op de juiste manier op een 4 polige krachtgroep met ALS wordt aangesloten. Kijk dit nog even na dus.
@rie
Specialist Elektra

Geregistreerd op
13-3-2005
Berichten: 1294

tussen Alkmaar en Den Helder
05 Oktober 2008, 16:05  
De grijze draad moet bij de blauwe op magneet schakelaar gezet worden
aan de linkerkant op de foto.
De blauwe draad van de toevoer kabel af isoleren en niet gebruiken.
De motor moet in ster staan (is waarschijnlijk al zo)
Er kan een driepolige +aarde Cee stekker gebruikt worden en eventueel als het een hele oude installatie betreft zo'n oude zwarte.

Wat ik mis zijn de draden om de magneetschakelaars aan te sturen,
en een motorbeveiligingsschakelaar.
Het lijkt mij dat de besturing niet compleet is.
Het is niet de bedoeling om de brug te bedienen door met de hand op de magneetschakelaars te drukken.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren Pagina 1 van 1

Gerelateerd aan: Aansluiten oud krachtstroom ( 4 dradig )
Onderwerp Forum Reacties Laatste Bericht
Geen nieuwe berichten Krachtstroom aansluiten Elektrisch, verlichting en ventilatie 6 27 September 2012, 21:25
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Aansluiten van oven op krachtstroom Elektrisch, verlichting en ventilatie 1 09 December 2005, 12:46
Geen nieuwe berichten Krachtstroom inductieplaat aansluiten Elektrisch, verlichting en ventilatie 3 02 Januari 2012, 21:03
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Krachtstroom stopcontact aansluiten Elektrisch, verlichting en ventilatie 7 17 Mei 2010, 14:45
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Aansluiten van 3.5 KW Sauna zonder krachtstroom Elektrisch, verlichting en ventilatie 5 21 Augustus 2005, 13:37
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Krachtstroom aansluiten op Indesit fornuis Elektrisch, verlichting en ventilatie 10 16 Maart 2010, 01:36