Oude verf, grondverf, aflakken??

Francine

  • #1
Ik heb donkerbruin geschilderd houtwerk (alcyd) met witte acryl grondverf overgeschilderd, wat natuurlijk nog niet helemaal dekt, en nu is mijn vraag of ik al met witte acrylverf kan gaan aflakken, eventueel 2 keer, of dat ik het beter 2 keer kan grondverven en daarna dus de aflak.

Kan ik de kwasten tussendoor gewoon in alufolie wikkelen? Het leek mij dat de verf al wat hard werd aan de kwast en daarom heb ik ze maar uitgespoeld. Maar ik vond het wel veel werk.
 

Fiesiekus

  • #2
Het nut van 2x grondverf zie ik niet zo 1-2-3. Je kunt je tijd dan beter in 2x een laklaag steken.

Kwasten kan je gewoon in water zetten en voor gebruik met een doekje even uitknijpen zodat overtollig water verdwijnt. Daarna vrolijk verder verven.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik rol mijn kwasten rollers enz. in vershoudfolie. Werkt perfect. Deze folie is bij het uitpakken veel sterker dan de aluminiumfolie.
*wgb*
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Tja, soms is het leven loodzwaar.. al dat schoonmaken van die kwasten, pfffff, dat valt allemaal niet mee.

Spelen ook nog economische motieven een rol, dan kunt u beter 2 x gronden: reden: goedkoper dan lakverf. Bovendien vult u de ondergrond beter op, en verkrijgt u een betere kantdekking bij donkere ondergronden indien u bij het tussenschuren weer de kanten openhaalt.

Als u niet wilt schoonmaken, maar toch uw kwasten lang "zacht" wilt houden: wikkel uw kwasten in alufolie en zet ze in een pot met water.. U kunt op die manier kwasten die verschillende kleuren dragen bij elkaar in 1 pot zetten omdat de folie afschermt.

Dat opdrogen aan uw kwast heeft niets te maken met welke folie dan ook: acryl zal veel sneller drogen dan alkyd: spoel daarom uw kwasten toch maar tussentijds uit in water als u de kwast soepel wilt houden en niet met een soort bloemkool wilt schilderen.
 

Fiesiekus

  • #5
Kees de schilder schreef:
Tja, soms is het leven loodzwaar.. al dat schoonmaken van die kwasten, pfffff, dat valt allemaal niet mee.
:lol: :lol: die K. de S. zeg!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als ik voor de verfklus genoeg lak heb gebruik ik geen grondverf meer. Breng daardoor minder verf bij het chemischafval.
*wgb*
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
U heeft volkomen gelijk vwb het chemisch afval!

Ik belast het millieu nog minder door mijn verfblikken leeg te schrappen waardoor ze niet meer tot KCA behoren. Uitgedroogde / verharde kwasten kunnen bij het huisvuil.

De restanten gaan per soort bij elkaar en werk ik op als voorlak of grondverf danwel voorstrijk :lol:

:shock: Ineens bendenk ik: ik begrijp eigenlijk niet waarom ik nog moet werken: 1. Een goedbegin is het halve werk, 2. Goed gereedschap is het halve werk. Ik voldoe aan beide... Als ik die 2 dus bij elkaar optel heb ik dus 2x de helft = het hele werk... :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
:mrgreen:
 

-stuffie-

  • #9
Maar als je een slecht begin hebt met slecht gereedschap, dan maak je 2 keer zoveel uren en verdien je 2 keer zoveel.

huh :?:
 

Fiesiekus

  • #10
Ja inderdaad Stuffie, zo werken veel professionals. Vandaar dit klusforum voor de echte DHZ-ert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu