Probleem met mengkraan

RichardZ

  • #1
Misschien kan iemand mij helpen met het volgende probleem. Het betreft een douche mengkraan met traditioneel binnenwerk.

Na een minuutje of twee douchen komt er nauwelijks nog water uit de douche, dat bovendien gloeiend heet is. Probleem blijkt te zijn dat de koude kraan vast zit en geen water meer doorlaat.

Ik heb de kraan al eens uit elkaar gehaald, het leertje vervangen en de boel ingevet. Dat hielp, maar een paar weken later doet het euvel zich opnieuw voor.

Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn en hoe dit is te verhelpen?

Nieuwe kraan is niet echt een optie (mijn meisje is er aan gehecht, het is zo'n mooie kraan), korter douchen is de minimumpositie :wink:

Het hele binnenwerk vervangen is lastig omdat het volgens mij niet echt een standaard maat is.
 

Pepjo

  • #2
Fotootje ?
 

RichardZ

  • #3
Sorry, geen foto bij de hand. Het voegt denk ik ook niet zoveel toe.

Het is gewoon een douchemengkraan met een warm- en een koudwater knop en een omstelmechanisme. Het "bijzondere" is dat het een beetje antiek model is.

Het binnenwerk is traditioneel, dus met een leertje. Wat er niet standaard aan is, is de lange stift waar de kruk op wordt gemonteerd. Ik heb al een keer geprobeerd het binnenwerk te vervangen. Dat paste op zich wel, maar door de te korte stift kon ik de kruk er niet meer op zetten.

De oude stift op het nieuwe binnenwerk overzetten bleek helaas niet mogelijk te zijn. Ik heb dus het oude binnenwerk zo goed mogelijk ontkalkt, het leertje vervangen en de bewegende delen ingesmeerd met kranenvet. Helaas heeft dit maar een paar weken gewerkt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ben je al bij een installateur geweest dan kan die dat eens bekijken, want voor ons is het ook raden nu, en als wij een maat hebben en een foto kunnen.
Want eigenlijk moet er een nieuwe binnen werk in, ik gok dat het een ouwe grohe kraan is en alles is verchroomd.

En als het helemaal niet meer wil zou je kunnen kijken naar tweedehandse sloopkranen, te ver krijgen bouwmaterialen hergebruik zaken

Moet je even kijken op google
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu