Aansluiten vaatwasser kleine keuken

Relink

  • #1
Mijn vrouw wil graag een vaatwasser, maar er is slechts plaats voor een 45 cm machine. Het aansluiten is meer een probleem, dus nu de vraag.
Situatie: Bijkeuken met wasmachine en kleine keuken met spoelbak (afstand mogelijke plaats voor vaatwasser naar spoelbak is 1.80 m1)
1. Aanvoer van water: we hebben slechts 1 kraan en daar zit de wasmachine reeds op en nu? (T / Y stuk dubbele kraan?)
2. Afvoer van water: de afvoerleiding van de wasmachine is aangesloten op spoelbak van de keuken, kan ik daar d.m.v. T/Y stuk in de afvoerleiding van de wasmachine de vaatwasser aansluiten?
3. Of is het tijd voor een vakman, probleem is echter dit gaat allemaal in het Tsjechisch en dat versta ik nog niet en mijn vrouw is niet technisch, wil alleen graag een vaatwasser.

Groet,

Gert Jan :D
 

Fiesiekus

  • #2
Die beide eerste opties zijn prima te doen. Punt is alleen dat ik niet weet of die onderdelen die je daarvoor nodig hebt, ook in Tsjechie verkrijbaar zijn.

Voor de kraan:



en voor het riool een T-stuk, welbekend neem ik aan. DEsnoods en stuk rioolpijp doortrekken naar de vw en een eigen sifon geven.
 

Relink

  • #3
Beste Fiesiekus,

Bedankt voor het snell antwoord, we gaan op zoek.

gert Jan
 

Xr8

  • #4
Wel een kraan met keerklep en beluchter nemen. In Nederland is dit in ieder geval wel verplicht, of het in Tsjechie ook zo is?

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Misschien zit er al een ocean keerklep als dat verplicht is. :wink:




Neem dan een normale wasmachine kraan met beluchter.



Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu