Gipsplaten stucen

Stax

  • #1
Ik wil mijn gipsplaten wanden gaan afwerken met een stucproduct waar je mooie dunne afwerkingslaagjes mee kunt opzetten. Moet ik dan toch eerst de schroefgaten en naden vullen met een vulmiddel of kan dat straks in een keer met het stucproduct?
 

Fiesiekus

  • #2
Wat/welke is het stucproduct?
 

Stax

  • #3
Ben ik allemaal voorzichtig aan het doen om geen merken te noemen.... ;-) Maar goed, ik denk aan stuc van het merk met de R.
 

Fiesiekus

  • #4
Zegt me niet zoveel. Maar misschien ga je de naden gazen en dichtzetten met een gipsproduct? Dan neem je de schroefgaten gelijk mee bijv.
 

Stax

  • #5
Hmmm... Ik heb gipsplaten met ronde kanten gebruikt en mijn bedoeling was eerst om ze na het dichtsmeren alleen over te schilderen. Dan kun je op RK-plaat dus geen gaas gebruiken want dan krijg je nooit een strak resultaat onder de verf, heb ik begrepen. Ik dacht dus aan speciale nadenvuller voor afwerking zonder gaas.

Nu heb ik de muren beplaat en ik ben bang dat je straks toch 'golven' gaat zien als ik het alleen schilder. Dus dacht ik dat het misschien een goed idee was om er een paar mm Topstuc op te zetten (over de hele muur dus), dan weet ik zeker dat het glad is. Vandaar de vraag.

Ik heb nooit eerder gipsplaat afgewerkt, dus misschien maak ik me druk om niets en zie je (bijvoorbeeld met structuurverf) niets van eventuele 'lange' oneffenheden... wat denk jij/jullie?
 

Fiesiekus

  • #6
Stax schreef:
Dan kun je op RK-plaat dus geen gaas gebruiken want dan krijg je nooit een strak resultaat onder de verf, heb ik begrepen. Ik dacht dus aan speciale nadenvuller voor afwerking zonder gaas.
Dat klopt helemaal, maar dan heb je dus een ander product dan je stuc materiaal.
Nu heb ik de muren beplaat en ik ben bang dat je straks toch 'golven' gaat zien als ik het alleen schilder. Dus dacht ik dat het misschien een goed idee was om er een paar mm stuc op te zetten (over de hele muur dus), dan weet ik zeker dat het glad is.
Als je al golven zonder stuc ziet (hangt helemaal van je rachelwerk af), haal je die niet weg met een dunne stuclaag.

Mijn idee zou zijn om die naden te vullen met of kit of die vezelversterkte voegenvuller, glad afwerken en dan het totaal oppervlak met een goede latex af te werken.
 

Stax

  • #7
Fiesiekus schreef:
Als je al golven zonder stuc ziet (hangt helemaal van je rachelwerk af), haal je die niet weg met een dunne stuclaag.
De muur waar het rachelwerk op zit was behoorlijk ongelijk dus ik heb al veel moeite moeten doen om een strak resultaat te krijgen. Je ziet de golven nu niet, maar als ik over de hele muur een rechte lat leg, zie ik op twee plaatsen waar de platen elkaar raken een 'deuk' en een 'heuveltje', beide echter maar van maximaal 3 mm. Vandaar dat ik dacht dat dat met een stuclaagje van 5-6 mm wel weg te werken was... Maar misschien is deze oneffenheid zo klein dat je na met schilderen niet meer ziet (behalve met echt strijklicht)? En is structuurverf effectiever om dit te camoufleren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu