Nieuwe plafonds.

Mathijsgsa

  • #1
We hebben ons huis compleet gestript van oude plafonds en wil er gips in hebben. Kan dat makkelijk zelf of is het verstandig om te laten doen. Het oude origineel op riet/stro gestucte plafond zit er nog onder.

Er zat oud gips tegen aan met daar weer overheen spaanplaat getimmert met zware sier dwarsbalken. Alles hing aan latten die in het plafond zitten gespijkerd. Sommige latten zijn gebroken door het gewicht. Het lijkt mij dat spijkers ook niet heel verstandig zijn voor het gewicht wat er aan is gehangen.

Hoe ga ik te werk als ik het zelf wil doen?
 

Fiesiekus

  • #2
Wat wil je nu? Gipsplaten terwijl het oude kalkplafond er nog inzit? En je had alles compleet gestript?
 

Mathijsgsa

  • #3
We hebben het gestript tot het kalk. Het oude kalk plafond is helemaal beschadigd, stukken uit en aan alle kanten zitten gaten. Dus wat ik wil is dat het plafond er weer netjes uit komt te zien op een goede goedkope manier en gips is daar een mooie oplossing voor. Ik denk dat het restaureren van dit plafond nagal duur is of zie ik dat verkeerd?
 

Fiesiekus

  • #4
Je kunt proberen de gaten op te vullen met gips, maar 100% glad en onzichtbaar repareren lukt daarmee niet. Dan zal je alles weg moeten halen en met stucplaten een nieuw plafond moeten maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu