Opknappen eettafel

Gerdien

  • #1
Goedenavond,

Ik heb onlangs op de rommelmarkt een zeer mooie uitklapbare eettafel gekocht. Ik vind het echt een juweel, maar het is wel een opknappertje. De poten zijn massief maar het blad zelf niet.

Ik heb al een beetje rond gekeken bij andere topics en heb veel goede tips opgedaan in het topic van ketelman over een blanke koffietafel. Ik heb wel eens eerder spulletjes opgeknapt maar deze tafel vind ik wel erg spannend omdat ik het blad anders moet behandelen dan de poten, en sowieso omdat ik heel graag wil dat het mooi uitpakt. Ik schuur liever niet teveel van het blad af, want daar wordt het denk ik eerder slechter dan beter van. Mijn idee is om voor het blad en ook de poten (gezien de ronding) een schuurpasta te gebruiken. Is dit aan te raden? Welke stappen moet ik verder nog volgen? Kan ik hetzelfde te werk gaan als in het topic van ketelman?

hier wat foto's voor het idee:





Ik zou de tafel graag iets lichter maken en dan in een kersenkleur overschilderen zodat deze iets lichter wordt dan nu het geval is. Ik wil echter eerst het schuren even afwachten.

Ik hoop ook wat meer informatie over hoe ik de witte kringen kan voorkomen die kunnen ontstaan door het gebruik van acrylvernis. En welk vulmiddel zou ik kunnen gebruiken om beschadigingen op te vullen?

Ik hoop dat jullie mij wat tips kunnen geven!

Met vriendelijke groet,
Gerdien
 

Toon

  • #2
Gerdien schreef:
Kan ik hetzelfde te werk gaan als in het topic van ketelman?
Misschien kan je even een link plaatsen naar desbetreffend topic? :wink:
 

Gerdien

  • #4
Bedankt jan!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Als je wil verlichten van kleur zal je alle vernis/beits er moeten afhalen, anders gaat het een knoeiboel worden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu