Energie besparen Nefit Ecomline

Koffiefreak

  • #1
Omdat mijn energierekening behoorlijk tegenviel, heb ik inmiddels mijn 200 liter boiler (40 KW) uitgeschakeld. Nu wil ik ook mijn buitenvoeler nog uitschakelen. Kan dit via mijn thermostaat?( Moduline 30)

De verwarming is aangelegd door een erkende installateur, maar werkt (voor mij althans) heel moeilijk. 2 thermostaten in de keuken, maar slechts met 1
moet ik de temperatuur instellen (vloerverwarming). Er zit ook 1 radiator in de keuken, maar als ik die open draai, wordt de vloerverwarming weer uitgeschakeld. De pompen van de vloerverwarmings-units (2) vind ik ook behoorlijk lawaaierig. Als ik om info bij de installateur vraag, sturen ze een man met een spraakgebrek die ik niet kan verstaan. Kortom; ellende!
Wat kan ik het beste doen?
 

Fiesiekus

  • #2
Koffiefreak schreef:
Als ik om info bij de installateur vraag, sturen ze een man met een spraakgebrek die ik niet kan verstaan.
:lol: :lol:

Toch doorzeuren bij de installateur; hij/zij is verantwoordelijk voor het eindresultaat en de werking.

Die buitenvoeler: betekent dat dat u weersafhankelijk (WA) stookt?
 

Xr8

  • #3
De moduline is geschikt voor WA stoken en ruimteregeling. Dit is software matig aan te passen en staat vermeld in de handleiding.

Zoals u het beschrijft is het inderdaad wel een ietwat vreemde installatie.

Zoals al vaak omschreven hier is weersafhankelijk stoken welliswaar comfortabel maar kost het behoorlijk meer in het verbruik.

Denk tevens een na over een pompschakeling op de vloerverwarming indien deze nog niet aanwezig is, het continue draaien van dit soort pompjes neemt ongemerkt veel stroom, omdat ze 24/365 per jaar draaien.
Zo'n pompje kan bij continue bedrijf zo 500Kwh per jaar verbruiken!

Of het uitzetten van de boiler verstandig is vraag ik me af, de wachttijd zal langer worden waardoor er veel water verloren gaat, tevens moet de ketel nu elke keer een enorme hoeveelheid water verwarmen wat veel energie kost. Waarom zo'n grote boiler? Veel warmwater nodig of in combinatie met een ketel van een dusdanig vermogen dat deze niet meer in combi verkrijgbaar is. Dit soort opstellingen geven comfort maar kosten daardoor ook veel energie.

Succes.
 

Koffiefreak

  • #4
Alvast bedankt voor uw antwoord. Ik ga in ieder geval proberen de Weers- afhankelijke regeling uit te schakelen. Omdat ik nogal een groot duo-bad heb en nog een tweede badkamer, heb ik destijds voor die 200 liter boiler gekozen. In de praktijk maken we erg weinig gebruik van dit bad.
Op de pompjes van de vloerverwarmings-units zitten 3 standen. Ik heb die altijd op de rustigste stand staan anders maken ze zoveel herrie. Of er een interval-schakelaar opzit....?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu