Warm water probleem - kraantje verstopt

Tozz

  • #1
In mijn huis is de hele waterleiding net vervangen en bij het aansluiten van de douche kraan merk ik dat er weinig tot geen warm water uit de kraan komt. In het begin loopt het nog goed maar erg snel erna is het druppelen. In andere woorden, er wordt wel druk opgebouwd maar de doorstroom is minimaal.

Nou verdacht ik zelf de inlaatcombinatie en die heb ik er dan ook tussenuitgeschroeft. Nou vroeg ik mij af of het klopt dat als ik bij de ingang van de inlaatcombi blaas dat ik er dan geen lucht doorheen krijg? Ik dacht daarmee te veriferen of het inderdaad de inlaat combi is.

ketel is een AGPO Econoforte, maar die lijkt het verder opzich wel te doen en heeft het voor de verbouwing ook altijd gedaan. Kan het zijn dat de inlaatcombinatie kapot is door vervuild water? Het water uit de warme kraan was geel/bruin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er een zeef in de inlaatcombi ?
Zo ja, dan even schoonmaken.
 

Tozz

  • #3
Geen zeef helaas. Het betreft een VSH Inlaatcombinatie. Maar volgens mij zijn die dingen in Nederland bijna allemaal van VSH, dus dat zegt niet zoveel denk ik.

Wel zit er onder de draaiknop van het overdrukventiel nog een schroef, maar ik heb daar nog niets mee gedaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hebt u de zeefjes (perlators) van de kranen er al af gehaald ?
Het komt vaak voor dat bij veranderingen deze vol zitten met rommel.
 

Tozz

  • #5
Al haal ik de hele kraan eraf, het blijft een pisstraal. Ik heb zelfs de warmwater leiding die uit de CV komt los gehaalt en dan nog komt er nauwlijks water uit. Het probleem zit hem dus niet in de leiding die vervangen is of in zeefjes. Het is iets bij de CV.

Ik heb dus echt het idee dat het aan de inlaatcombi ligt, maar om dat te veriferen zou ik dus graag antwoord op me eerste vraag hebben of het klopt dat ik niet in zo'n ding kan blazen.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Wat is het preciese type want er zijn AGPO ketels met een zeefje in de warmwater leiding die dingen gaan altijd volzitten.
 

Tozz

  • #7
Omdat ik zelf niet wou klussen aan de CV heb ik de energiewacht er naar laten kijken. Inlaatcombi was uiteindelijk niet het probleem.

Hij had het inderdaad over een kraantje die de hoeveelheid water regelt, dat die verstopt zat. Beetje pielen en het zou over moeten zijn. Kan het alleen nog niet testen omdat de vloertegels van de ruimte waar het om gaat net gelegd zijn.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #8
Als je op de uitgang blaast moet hij blokkeren, en als je op de ingang blaast doorstromen...
Maar dit geld voor water, ik durf niet met zekerheid te zeggen dat je hem open kunt blazen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu