Prieel maken

Tom *Grunn*

  • #1
Hallo mede forumgangers, aangezien ik een een hulpverlener ben en geen ervaren klusser zou ik graag jullie advies willen vragen. Ik heb met mijn vriendin een leuk huis gekocht met een terras in de achtertuin, hierop zou ik graag een prieel maken. Niets bijzonders gewoon een afdakje op houten tuinpalen. Het probleem is echter dat het terras niet mooi vierkant is maar het volgt de erfgrens, de achterkant loopt dus schuin.



Ik heb even een tekeningetje gemaakt ik vraag me af waar ik de paal het beste kan plaatsen.. Als ik het prieel " haaks" houd hou ik een ruimte over aan de achterkant die ik nog proffesorisch zou moeten opvullen. Graag jullie advies. Alvast bedankt.

Groeten Tom
 

Fiesiekus

  • #2
Beide kan, maar wat is het "probleem", of dilemma?
 

Tom *Grunn*

  • #3
Het dilemma is wat het netst staat en wat jullie zouden doen. Ik voel er wel iets voor om de paal tegen de schuine kant aan te plaatsen maar ik weet niet exact hoe ik de verbindingen met de palen deugdelijk krijg.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De verbindingen kun je maken door de palen gewoon op elkaar te leggen / tegen elkaar te leggen en er een schroev of (slot)bout doorheen te draaien. Mooier is om te werken met hoekijzers.
 

Tom *Grunn*

  • #5
Ok, die hoekijzers ken ik maar ik vraag me af hoe ik de paal linksboven in de hoek monteer aangezien deze in een afwijkende hoek staat. Gewoon de paal die er horizontaal tegenaan komt ook schuin afzagen? Ik ga vanavond aan de slag dus wellicht kan ik vanavond een foto posten van het voorlopige resultaat.
 

Fiesiekus

  • #6
Inderdaad, je legt de horizontale voor de maat even op de staander en tekent de zaaglijn af (contra-mallen) dan met winkelhaak rondom aftekenen/overnemen en de handzaag erin zetten.
 

Tom *Grunn*

  • #7
Kijk eens aan nu wordt ik al een stuk wijzer... Dankjewel voor de snelle reactie.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Inderdaad, gewoon de paal even aftekenen en schuin afzagen. De hoekijzers kun je daarna een beetje verbuigen (hoek groter maken) zodat deze in de afwijkende hoek past. Even in de bankschroef en met de hamer een paar tikken er op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
11
1
1
7
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu