Badkraan verplaatsen

Guido1972

  • #1


Beste klussers...

Ik krijg binnenkort de sleutel van mijn nieuwe (nieuwbouw) huis :D . Daarin wil ik in de badkamer het een en ander zelf gaan doen. o.a. de waterleiding verplaatsen vanaf de huidige douchekraan positie (zie foto).
De badkraan komt op de links naastliggende muur. Wat op de foto te zien is is voor mij een onbekend type waterleiding. Is er iemand die het herkend ?, en zo ja: is hier door een amateur zoals ik mee te werken (ik ben bang dat dit zogenaamde perskoppelingen zijn, waar alleen een pro aan kan werken). De gaten zijn inmiddels door de bouwer dichtgemaakt :x , zodat ik ze weer open kan gaan maken om de leiding te verleggen. Is dit slim ? of kan ik beter vanaf de aansluitpunten op de muurplaat werken, en alles achter een dun wandje van Ytong verstoppen ? . Alle advies is welkom ! :roll:

Guido
 

Xr8

  • #2
Het is zo te zien inderdaad een flexibel buizen systeem. Om hier wat aan te kunnen veranderen zul je eerst moeten weten wat voor leiding systeem het is. Elk systeem heeft nl zijn eigen maten koppelingen en persbekken.

Aangezien het een zwarte koppeling met rvs hulzen is zou het Henco kunnen zijn. Om hier achter te komen zul je de buis uit moeten kappen en het merk opzoeken.

Succes.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Of gewoon vragen aan de installateur welk merk het is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu