Ophogen kruipruimte

Sander Roest

  • #1
Beste klussers,

Ik woon in een wijk (bj 2000) waar de grond flink verzakt.

Na het ophogen van de wijk staat er +/- 25 cm water onder het huis.

Dit geeft problemen aan de voor en achterzijde omdat dit water ervoor zorgt dat het zand onder de tegels weg spoelt. Bij de voordeur heb ik een jaar geleden de tegels er netjes strak getegeld, maar zijn de tegels weer ernstig verzakt.

Ik wil dus de ruimte onder het huis ophogen met zand. (De beste aanbieding die ik nu heb is *** euro/m3. incl btw, incl arbeid). Het niveau van de grond onder het huis ligt zo'n 75-80cm onder het niveau van de straat. Hierdoor hangt de fundering zo'n 10-20cm boven de grond.

Helaas willen mijn buren hun kruipruimtes niet ophogen en zit ik dus met het probleem dat het zand wat ik onder mijn kruipruimte wil laten spuiten dus binnen de kortste keren onder de kruipruimte van de buren zal spoelen/schuiven.

Ik had bedacht om tegen de fundering planken te plaatsen om dit te voorkomen en zo het zand bij mij onder het huis te houden. Maar ik ben bang dat deze houten chipwood planken binnen de kortste keren zullen doorrotten. Aan de andere kant zijn de watervaste planken erg duur.

Hebben jullie een goed of ander idee hoe ik dit het beste (en tegen een normale prijs) kan bewerkstelligen?

Ideeen voor materialen en waar ik die het beste kan aanschaffen zijn van harte welkom.

Groeten,
Sander Roest
Hoogvliet, Zuid-Holland

Bedrag verwijderd, niet nodig voor de vraag, mod.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U zou het kunnen proberen met dikke isolatieplaten, wanneer de grond blijft verzakken komt u hetzelfde probleem weer tegen.

Het lijkt me dat de gemeente hiervoor aansprakelijk is maar dat zou u kunnen navragen op een consumentenforum, wij behandelen dat soort zaken niet op het forum.
 

MvanV

  • #3
In dat soort gevallen wordt vaak een dikke laag schelpengruis gebruikt. Dat spoelt niet zo snel mee. Het schijnt ook andere vochtregulerende voordelen te hebben, maar welke weet ik niet zo 1, 2 3.
Bovenop zou ik een folie en een hoop piepschuimplaten gooien, dan voorkom je een hele hoop verdamping en verlaag je d ehoeveelheid vocht in je huis. Prettiger, en energiezuiniger (maar dat is isoleren an sich ook al)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu