Muren stucen/verven/behangen (nieuwbouw)

Vakantieman1983

  • #1
Beste klussers,

Ons huis wordt begin Juni opgeleverd. Het heeft de afgelopen maanden veel geregend en tijdens de bouw was het erg vochtig. Dus er zit genoeg vocht in het huis. De kleuren van de muren hebben we gevonden, dit worden Flexa kleuren.

Daarna zijn we opzoek gegaan naar het materiaal, ook hebben we bij verschillende bedrijven advies ingewonnen maar dit heeft niet geholpen, ik zie nu door de bomen het bos niet meer. De muren moeten iets van structuur hebben en moeten de kleur krijgen die we al hebben uitgekozen. Wat ook niet onbelangrijk is om te weten is dat we over ongeveer 5 jaar de muren willen laten spuiten, doen we nu niet omdat de muren nog te vochtig zijn. Op dit moment denken we om het volgende te doen:

- Betonnenmuren (2x) bewerken met fix&finish om de muren glad te krijgen
- Alle muren voorstrijken met ….(weet niet precies wat)
- Eventueel nog gronden met muurgrond (weet niet of dit nodig is)
- Muren schilderen met Structuurverf
- Omdat structuurverf niet in donkere kleuren is te krijgen moeten we daarna 1 muur nog overschilderen met een donkere kleur.

Nu ik het zo zit op te schrijven, is dit niet handiger voor elkaar te krijgen? Vrienden vertelden mij laatst dat ze een glasvlies/glasvezel behang hadden gebruikt die er later ook nog makkelijk af te halen is. In een speciaalzaak vertelde ze ons dat glasvezel geen optie is omdat je dit nooit meer makkelijk van je muur af krijgt.

Wat is nu waar en wat kunnen wij het beste doen? Ik hoop dat jullie een idee hebben?

Alvast Bedankt,
 

Fiesiekus

  • #2
Lastig, ik weet uit eigen ervaring ( :oops: ) dat latexverf hartstikke dampdicht is. Dus structuurverven op latexbasis zullen geen goed resultaat geven. Beter is dan (zoals vroeger bouwbehang werd aangebracht) om een dampdoorlatende behanglaag aan te brengen.

Bovendien zijn structuurverven lastig en nooit 100% te verwijderen.

Kijk eens hier nieuwbouw muren verven en behangen... bijvoorbeeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu