Stopcontact op perilex wanddoos?

Markieman

  • #1
De vorige bewoners hebben in de keuken waarschijnlijk een electrische kookplaat gehad, want ik heb hier een lege perilex wandcontactdoos. De wanddoos is niet eens bedraad.

Nu wil ik deze wanddoos eigenlijk gaan gebruiken om een normaal enkel stopcontact op aan te sluiten. Het draden trekken is niet het probleem, echter is een perilex doos natuurlijk iets breder dan een normale doos en past mijn stopcontact er niet op.

Bestaan hiervoor ook een soort correctieringen? Zodat ik er wel een normale WCD op kan zetten? Of zal ik die WCD gewoon met 1 schroefje vast gaan zetten?
 

Joost81

  • #2
Ik heb laatst hetzelfde probleem gehad in m'n nieuwe huis. Ik had er niet aan gedacht dat de perilex doos groter was, anders had ik hem meteen vervangen bij het uitbreiden van de elektra.

Ik heb geen correctiering gevonden maar een stopcontact met die klemmetjes aan de zijkant (als je ze aandraait gaan ze verder uit elkaar, voor de meeste merken wel te krijgen) Past daar prima in en zit goed vast. De afdekplaat past er bij mij net overheen.

Succes!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
De oplossing die je aandraagt is prima. Je mag die perilex doos echter niet verwijderen omdat er volgens de voorschriften, nabij de kookplaat, een voor een kookgroep geschikte leiding aanwezig dient te zijn.
 

Toon

  • #4
Maar er zijn ook correctieringen verkrijgbaar. Even informeren bij een installateur.
 

Markieman

  • #5
Sinds wanneer verkoopt een installateur onderdelen aan een particulier?

Verder heb ik verschillende bouwmarkten (Grote namen en lokale specialistische) geprobeerd, maar allemaal zeggen ze dat die dingen er niet zijn.

Op online electro webshops kon ik ook niets vinden. Hebben ze nog een speciale naam?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Ga maar naar een installateur (ze verkopen echt aan particulieren :) Het halve klanten bestand bestaat uit particulieren :wink: ) en vraag om een "uniek montageplaat"
 

Eye_in_the_Sky

  • #7
Markieman schreef:
Sinds wanneer verkoopt een installateur onderdelen aan een particulier?
Particulier ?? Ik ben van montagebedrijf 'het vonkende snoertje' en ik wil graag contant betalen :)
 

Toon

  • #8
Die "creativiteit" is helemaal niet nodig. Ik vraag me eerder af sinds wanneer een installateur niet aan particulieren verkoopt.
 

Kloek77

  • #9
Ik vermoed dat sommige mensen ten onrechte denken dat een installateur per definitie een ook een groothandel is.
 

Markieman

  • #10
Dat is het niet, ik was in de veronderstelling dat een installateur eigenlijk alleen diensten verleend (storingen verhelpen, meterkasten vervangen, etc, gewoon installatiewerk dus.) en dat je niet bij hem kan aankloppen voor een klein onderdeel van een paar eurotjes.

Anyway, bedankt voor de reacties, ik ga er eens een in de buurt bellen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu